Vanja Ujcic na Danima hrvatskog filma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film Vanje Ujcica "Kuda plovi ovaj brod?", nastao tijekom prošlogodišnje, 5. pulske filmske tvornice, ušao je u službenu konkurenciju 19. dana hrvatskog filma koji ce se održati u Zagrebu od 6. do 11. travnja.

Tijekom prošlogodišnje Pulske filmske tvornice polaznici su prošli sve faze izrade filma: od razvoja ideje, preko produkcije, snimanja zvuka, snimanja slike sve do montaže zvuka i slike. Rezultat je produkcija filmskih prvijenaca osmero novih autora.

Osim filma Vanje Ujcica, svi ostali uradci realizirani na prošlogodišnjoj radionici prikazuju se na 9. reviji amaterskog filma, najvecem festivalu amaterskog i neprofesijskog filma u regiji, koja se održava od 22. do 27. ožujka u Zagrebu.

Dva filma su u teen konkurenciji: "Bapla la" Luane Lojic i "Asylum" Daria Pejica, dok su ostali: "Ca je to za jedan Aikido" Vanje Radovanovic, "Sinhronicitet" Danijela Miškovica, "Uspon" Fabrizija Perkovica, "Pulci - istinita prica" Vendi Jukic i "Kraj" Mladena Radica u konkurenciji niskobudžetnih filmova.

Prošle je godine film Maje Koroman "Traži se HappyEnd" uvršten medu najbolje filmove RAF-a 2009. godine te je prikazivan na brojnim predstavljanjima RAF-a.


Podijeli: Facebook Twiter