Vanja Iveša prestigao Mislava Anđelkovića

TREBA VJEROVATI U SEBE - Vanja Iveša (D. ŠTIFANIĆ)
TREBA VJEROVATI U SEBE - Vanja Iveša (D. ŠTIFANIĆ)

Istra 1961 ima novog rekordera po broju prvoligaških nastupa. Vanja Iveša, iskusni čuvar mreže "zeleno-žutih", protiv Rijeke je upisao svoju 104. utakmicu za pulski klub i tako se odvojio od Mislava Anđelkovića, s kojim je do subote bio poravnat na vrhu. Iveša je debitirao 23. srpnja 2004. godine na Poljudu protiv Hajduka, što je ujedno bila i prva prvoligaška utakmica današnje Istre 1961, u tri sezone prikupio 85 nastupa i potom osam godina izbivao s "Drosine" na koju se vratio ovog ljeta, ponovno prigrabio dres s brojem jedan i nastavio nizati utakmice. Protiv Intera u 23. kolu upisao se u "klub sto", kao drugi igrač u povijesti ovog kluba kojem je to uspjelo na prvoligaškim travnjacima, a onda je 20 dana kasnije zasjeo na čelo kolone.

- Nisam brojao nastupe i nisam bio toliko u tome jer sam u ovom trenutku posvećen nečem drugom, situaciji u kojoj se klub nalazi. Iz novina sam saznao za stoti nastup, a isto tako mi je ovo prva vijest da sam postao rekorder i sigurno da je lijep osjećaj te mi je to drago ćuti i vidjeti, ne samo zbog mene osobno, nego i zbog drugih - rekao je Vanja Iveša, prisjetivši se i nekih svojih nastupa u "zeleno-žutom" dresu. - Obično one utakmice koje su bliže ostanu u boljem sjećanju, tako da po dobrome pamtim dvije iz ove sezone odigrane na "Drosini", protiv Dinama koja je završila 1:1 i ona u kojoj smo s 4:1 svladali Hajduk. Kad bih trebao malo više zagrepsti u prošlost, onda se nekako sjetim onog perioda kad je Kruno Jurčić zamijenio Milivoja Bračuna na mjestu trenera i u šest utakmica upisao pet pobjeda i jedan remi te smo na kraju osvojili prvo mjesto u Ligi za ostanak. Tada je bilo jako lijepo raditi premda su vremena bila poprilično teška, ne samo financijski nego i organizacijski te su stalno bile prisutne neke turbulencije, ali sada kad malo vratim film unazad, volio bih da na terenu isto tako izgledamo.

Ono što poprilično boli, čak više ljude kojima je Istra 1961 u srcu nego samog Ivešu, ili se samo takav stekao dojam, to je činjenica kako se nitko na "Drosini" nije udostojio nekom simboličnom gestom obilježiti ovaj jubilej. Pred stoti nastup ukazali smo ljudima u klubu na tu činjenicu i nismo izazvali nikakav efekt, pa se stoga ovom prilikom nismo ni previše trudili da im otkrivamo nešto na što bi oni sami trebali obratiti pažnju. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter