Vanja Božickovic direktor umaškog ATP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vanja Božickovic novi je direktor umaškog ATP-a Croatia Open. "Istraturist iz Umaga, kao vlasnik licence za održavanje ATP turnira Croatia Open u Umagu, putem Istre D.M.C., svojeg društva kceri, odlucio je povjeriti organizaciju turnira agenciji za sportski marketing SportMark i njezinom vlasniku i glavnom menadžeru Vanji Božickovicu, koji ce ujedno biti i direktor turnira", stoji u objavi Istraturista.

Naglašavaju da Božickovic ima bogato sportsko iskustvo. "Još 2003. osnovao je agenciju SportMark, a u zadnjih šest godina suraduje sa znacajnijim sportskim institucijama kao što su Hrvatski nogometni savez, udruga Prva HNL, Nogometni savez BiH, Sportske igre mladih, a posebno su znacajna njegova teniska iskustva i suradnja s Hrvatskim teniskim savezom i našim ponajboljim tenisacem Ivanom Ljubicicem", stoji u dopisu.

"Pokušat cemo podignuti turnir na višu razinu. Umag se mora potvrditi kao nezaobilazno mjesto na teniskoj karti", kaže Božickovic, koji je do sada suradivao u desetak domacih Davis Cup i Fed Cup susreta hrvatskih reprezentacija. "Trenutno sastavljam listu igrackih želja. Prioritet su nam domaci igraci, iduce godine želimo imati sve najbolje. Drugi prioritet je zatvaranje financijske konstrukcije. Razgovarat cemo sa sadašnjim i buducim sponzorima. Vremena jesu teška, ali u krizi ostaju samo najbolji."

U Božickovicevu kurikulumu je rad u Luri, gdje je bio zadužen za upravljanje grupom proizvoda Pepsi, te agenciji McCann Erickson Croatia, gdje je vodio poslove marketinških komunikacija. "Na umaškom turniru prvi sam put bio 2002. upravo zbog poslova s Pepsijem. Suradivao sam sa Slavkom Rasbergerom, imam pozitivna iskustva. Suradivao sam i s hrvatskim tenisacima, Ivanom Ljubicicem, Marinom Cilicem i Marijom Ancicem. Imam dosta kontakata u svijetu tenisa i vjerujem da ce mi mnogi pomoci. Rado cu prihvatiti svaki savjet", kaže Božickovic, koji ce prvu akciju kao direktor turnira uskoro imati u Londonu na ATP finalu.


Podijeli: Facebook Twiter