Vanja Andriollo plesom pobijedila tri karcinoma

Vanja Andriollo na prijemu kod gradonačelnika (Dejan ŠTIFANIĆ)
Vanja Andriollo na prijemu kod gradonačelnika (Dejan ŠTIFANIĆ)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u komunalnoj palači Vanju Andriollo, koja je zbog svoje hrabrosti, energije i pozitivnog stava prema životu nedavno nagrađena prestižnom nagradom "Ponos Hrvatske". Poželjevši joj puno sreće i smijeha izrazio je zadovoljstvo što ima čast popričati s njom i danas svima donijeti jednu vedru vijest, kakvih nam uvijek manjka.

Puljanka, rođena Šibenčanka, ima 74 godine. Preboljela je tešku bolest, tri karcinoma, i to, kako veli, bez pomoći tradicionalne medicine.

Naime, nakon postavljanja dijagnoze i operacije odbila je zračenje i kemoterapiju te se nastavila liječiti na prirodan način - uz pomoć graviole, ljekovite biljke iz Amazone, i zdrave prehrane. U ozdravljenju joj je, smatra, pomogla pozitivna energija i veselje koje joj pruža ples, kojim se posljednjih deset godina aktivno bavi, a posebice samba.

Ima dvojicu sinova i dvije kćerke, petero unučadi i četvero praunuka, a sada živi na relaciji Pula - London, gdje je upisala studij na Cambridgeu, i to smjer pisanja biografije. Knjigu namjerava objaviti ove godine, na desetu obljetnicu rovinjskog festivala sambe.

- Jedem zdravu hranu, puno povrća, bobičastog voća, plavu ribu i losos te ponekad janjetinu. Meso gotovo da ne jedem, kao ni mlijeko, koje smatram otrovom. Trebamo slušati svoj organizam i shvatiti što nam odgovora i treba da bismo ostali zdravi. Ne smijemo kukati jer se to poput bolesti širi na nas i na sve oko nas. Moramo imati cilj, jer bez njega nema života, poručila je svima ova vedra i vesela žena te je dodala da će, ako tako odluči, živjeti sve do 105. godine. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter