Vandalska dobrodošlica turistima iz Srbije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci s ponedjeljka na utorak nepoznati pocinitelji priredili su neugodnu dobrodošlicu gostima iz Srbije išaravši im vozilo somborskih registracija parkirano u Scalierovoj ulici, iznad Arene, ustaškim simbolom, slovom "U".

Vozilo metalik zlatne boje zasad nepoznati vandali išarali su crnim sprejem, i to po haubi i vozacevim vratima. Zbog tog je incidenta pozvana policija, ciji su djelatnici na vozilu obavili ocevid, uzeli tragove i otiske pocinitelja.

Kako nas je službeno izvijestila Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske, išaran je renault clio srpskih nacionalnih oznaka, a 31-godišnji vlasnik upucen je da podnese kaznenu prijavu protiv nepoznatog pocinitelja zbog kaznenog djela oštecenja i uništavanja tude stvari.





Ocito je nacinjena materijalna šteta na vozilu, no više od svega nacinjena je šteta Puli, koja se želi promovirati kao multietnicka i tolerantna destinacija, što prihvaca i velika vecina njenih gradana. Turisticki djelatnici isticu da ovakvi vandalski postupci imaju negativan odjek u inozemstvu, pogotovo u Srbiji, ciji su se turisti poceli sve više vracati na naše more.

Da slicnih ekscesa dosad nije bilo, potvrduju i u pulskoj Turistickoj zajednici gdje kažu da još nikad nisu zaprimili slicnu dojavu.

- U svakom slucaju današnji dogadaj osudujemo. Vjerujem da se radi o izoliranom incidentu, a ne necemu što je zabrinjavajuce u Puli, koja je ipak veliki grad i veliku vecinu njenih gradana cine normalni ljudi. Nadam se da se ovako nešto nece ponavljati te da ce policija uspješno odraditi svoj posao i pronaci vandale, komentirala je Sanja Cinkopan-Korotaj, predsjednica pulskog TZ-a.


Podijeli: Facebook Twiter