Vandali devastirali rabacku šetnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo nocas je vec treci ili cetvrti put da se uništava šetnica. Još moramo vidjeti kolika je šteta na sustavu za navodnjavanje jer ako su išcupali i unutrašnje dijelove, mora se mijenjati citav sustav. Malo dalje srušena je ograda, a ukradena je i Plava zastava ispred hotela Bellevue pa moramo narucivati testove kakvoce mora da bismo uvjerili turiste da dodijeljeno priznanje nije laž. Ne znam ima li uopce smisla saditi novo bilje u ponedjeljak kada ga vandali cupaju i kradu", požalio nam se u subotu ujutro Alen Golja, direktor Komunalnog poduzeca "1.maj", s kojim smo obišli novouredeni dio rabacke šetnice koji je postao meta iživljavanja nepoznatih vandala.

Za uredenje samo ovog dijela lungomarea, na kojemu su postavljene klupe, rasvjeta i hortikulturno uredenje utrošeno je 300 tisuca kuna, a Golja je uvjeren da je ovo zadnji put da ce osiguravajuce društvo pokriti nastalu štetu.



"Dosadašnje štete na podrucju Labina, gdje se takoder kradu sadnice, cupaju prometni znakovi i uništavaju kante za otpatke, i Rapca penju se preko 30 tisuca kuna na sustavima za navodnjavanje, 2,5 tisuce kuna vrijednost je ukradenih senzora, bez kojih se sustav palio i kad je padala kiša, zbog cega smo primili mnogo kritika da rasipamo vodu. Nepotrebno je utrošeno 4 do 5 tisuca kuna vode, a vrijednost ukradenih sadnica je oko 2 do 3 tisuce kuna, nabrojao je Golja i dodao da ce ovu, kao i prijašnje štete, prijaviti policiji, no apelira i na gradane da jave policiji ili Komunalnom ukoliko imaju saznanja o pociniteljima.

U dogovoru s policijom odlucit ce hoce li se angažirati dodatni zaštitari i cešce policijske ophodnje da bi se stalo na kraj devastaciji grada koji živi od turizma, a prizori koji ih docekuju nisu mamac da se vrate i iduce godine.


Podijeli: Facebook Twiter