Van Gaal preuzima United, Ferguson želi Giggsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po svemu sudeći nizozemski nogometni stručnjak Louis van Gaal od iduće sezone će voditi engleskog premierligaša Manchester United.
Prema pisanju engleskog i nizozemskog tiska 62-godišnji Van Gaal će preseliti na Old Trafford nakon svjetskog prvenstva u Brazilu gdje će voditi Nizozemsku.
 
Čelnici kluba su još prije nekoliko tjedna pristupili Nizozemcu, a konačan dogovor je postignut koncem tjedna u Van Gaalovoj kući u Portugalu. Nizozemac će navodno dobiti 140 milijuna eura za pojačanja kako bi osnažio momčad.
 
U Manchester Unitedu za sada šute, nisu željeli potvrditi, ali niti demantirati priče o Van Gaalovom dolasku. Van Gaal je na klupi 'Oranja' posljednej dvije godine, a vodio je i Ajax, Barcelonu, Az i Bayern. Osvajao je prvenstva u Njemačkoj, Španjolskoj i Nizozemskoj, te Ligu prvaka i UEFA Superkup.
 
Legendarni Alex Ferguson ipak smatra kako bi priliku na klupi Uniteda na duže vrijeme trebao dobiti Ryan Giggs koji će voditi momčad do konca sezone.
 
"Giggs je idealan izbor na duže statze. Više od 20 godina je u klubu, iskusio je i dobro i loše u Unitedu. Upravo takav stručnjak je potreban klubu," kazao je Ferguson. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter