Vampiri su glavna tema ovogodišnjeg Legendfesta

Legendfest će se u Pićnu održati 30. i 31. srpnja (D. ŠTIFANIĆ)
Legendfest će se u Pićnu održati 30. i 31. srpnja (D. ŠTIFANIĆ)

Udruga Val kulture u suradnji s općinom Pićan i ove godine organizira Festival Legendfest u ovom ljupkom istarskom gradiću 30. i 31. srpnja, gdje je prije 11 godina započeo svoj uspješan put.

Glavna tema ovogodišnjeg Legendfesta u Pićnu su vampiri. Posjetitelji će moći saznati tajne o najpoznatijem hrvatskom i prvom europskom vampiru Juri Grandu, ali i nekim drugim mračnim bićima iz sjene. I ove će godine na Legendfestu oživjeti razne legende, mitovi i priče.

Putem različitih vrsta umjetnosti i prikaza kroz multimedijalni i interaktivni spoj prostora, vremena i stila posjetitelji će se upoznati s bogatstvom nematerijalne i materijalne baštine Istre.

Programi i sadržaji koncipirani za cijelu obitelj te se svi uzrasti mogu dobro zabaviti, nešto naučiti i uživati u ljepotama Pićna i umjetničkim sadržajima. U neposrednoj blizini omogućeno je kampiranje za posjetitelje festivala kampere. Kamp je besplatan kao i svi sadržaji na cijelom festivalu.

Pićnom će hodati zanimljivi povijesni likovi i razna bića iz hrvatskih legendi i priča kao što su štrige, krsnici, vile, Mlečani...

Svaki prostor, praznu kuću, livadu ili trg ispunit će umjetnički sadržaji kao npr. pjesnici koji recitiraju, pripovjedači, skečevi, glazbene točke i predstave na temu mitova legendi i priča Istre.

Glavne predstave odvijat će se na pozornici na otvorenom - Trnoplesarski trg, a u svim programima i sadržajima posjetitelji će moći sudjelovati od 18 do 24 sata. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter