Valtura: Kontejner za alat zapeo na drači

Miloše Nišević traži širi put
Miloše Nišević traži širi put

Puljanin Miloš Nišević ne može smjestiti kontejner za alat na svoju parcelu u Valturi jer je stvar zapela - na drači! Naime, nad starim putem za Vizače, kojim se dolazi i do Niševićeve zemlje, nadvila su se stabla i grmlje s okolnih parcela koje već godinama nitko ne održava. Zato već tri mjeseca kontejner stoji na parceli jedne njegove rođakinje, nedaleko samog komunalnog puta.

- Od kolovoza pokušavam naći neko rješenje da se prokrči put do moje parcele, jer niti jedan kamion ni bager ne može proći tuda zbog visine, a drugog načina da postavim kontejner na njivu nema. Ne tražim ništa neizvedivo, samo da netko tko bi trebao biti nadležan za održavanje javnih putova dođe i ispili te grane koje su se na nekim mjestima spustile i manje od dva metra od tla. Da se slučajno dogodi da ovuda treba proći vatrogasno ili vozilo prve pomoći, ne bi moglo nikako, objašnjava Nišević.

Nišević je o granama i neprohodnoj drači koja je obavila suhozide uz put obavijestio i Općinu Ližnjan. No, kaže, za njegove zamolbe nema nikakvog sluha. U Općini nisu ni znali, navodi, je li taj put privatni, općinski ili županijski. Zadnji put je cijeli slučaj općinarima još jednom detaljno opisao u dopisu od 26. rujna s molbom da ga načelnik primi na razgovor ili mu pismenim putem ponudi neko rješenje. Odgovora još nema.

- Preostaje mi, izgleda, da sam pokušam doći do svih deset vlasnika zemljišta uz taj put i da im kažem da uklone grane ili stabla sa svojih njiva. Ako to sam napravim, netko bi me mogao tužiti. To nije u redu, ne želim se inatiti niti raditi išta na silu, nego da Općina pronađe rješenje, poručuje Nišević.

Načelnik Srećko Ševerlica i komunalni redar Dinko Boljun tvrde da, prema njihovim dosadašnjim razgovorima, problem nije bio u granama koje će ako treba odmah posjeći, već u suhozidima koji se ne smiju rušiti.

- Koliko sam ja shvatio, problem je u širini puta, ali svi komunalni putovi su takvi da njima može proći osobno vozilo ili traktor, a kamion je ipak nešto širi. Tako da niti kontejner, koliko znam, ne može proći jer će negdje sigurno zakačiti zid i srušiti ga. Ako se radi samo o granama ili grmlju, to se može riješiti, odgovorio je Ševerlica. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter