Valter Flego u Puli o Platformi 7x7

Valter Flego (D. ŠTIFANIĆ)
Valter Flego (D. ŠTIFANIĆ)

Kandidat IDS-a za istarskog župana Valter Flego u nedjelju je u punoj pulskoj Zajednici Talijana održao, kako je kazao, posljednje predstavljanje svog predizbornog programa. Program nazvan Platforma 7x7 u Puli je predstavljen u punom sadržaju nakon što je dijelove istog iznosio u proteklih mjesec dana u sedam istarskih gradova.

U uvodom djelu Flego se publici obratio i na talijanskom. Pročitao je tekst o važnosti suživota u Istri, što je stavio na prvo mjesto, odmah uz antifašizam, naglašavajući one vrijednosti koje će promovirati.

Poručio je da je moto njegove kampanje: "Svim sredstvima koje imam na raspolaganju pomoći ljudima u Istri". Pljesak je izmamio kada je najavio da će se boriti da se Istra održi kao samostalna regija, a ne da se uklopi u riječku ili kvarnersku regiju. Dobio je još jedan pljesak kada je poručio da su u Istri svi jednaki - i muškarci i žene.

U 45 minutnom izlaganju Flego se dotaknuo gotovo svih pora života u Istri i za svaki problem ponudio svoje rješenje. Između ostalog, poručio je da će pobijediti nezaposlenost i zadržati postojeća radna mjesta, odnosno najavio otvaranje 3.000 novih radnih mjesta u njegovu četverogodišnjem mandatu župana.

Rekao je da će osigurati više novca za sve i za nove infrastrukturne projekte. Među mnogim navedenim ističemo najavu nastavka gradnje punog profila Istarskog ipsilona od Rogovića do Matulja, već od ovog ljeta. Druga najvrijednija spomenuta investicija je ona umrežavanja svih izvorišta pitke vode, a treća je dijeljenje poticaja za ugradnju solarnih panela na krovove kuća. Zbog ove treće mjere u nedjelju je nakon Pule otputovao na razgovore u Bruxelles u društvu gradonačelnika Pule Borisa Miletića i direktora Istarske razvojne agencije - Borisa Sabattija. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter