Valter Flego spreman za župana i novi IDS!

Valter Flego (M. MIJOŠEK)
Valter Flego (M. MIJOŠEK)

Nakon tri lokalna mandata, jednog dogradonačelničkog i dva gradonačelnička, aktualni gradonačelnik Buzeta, 40-godišnji magistar znanosti Valter Flego, koji je na izborima 2009. godine dobio nevjerojatnih 85,4 posto glasova, odlučno je iskazao svoju spremnost kandidirati se za župana i zamijeniti Ivana Jakovčića.

- Što mislite o tome da je vijest o Vama kao potencijalnom kandidatu za župana izišla u javnost prije nego je stranka istaknula Vašu kandidaturu?
- Moja želja da se kandidiram postala je javna stvar onoga trenutka kad sam o tome razgovarao sa svojim suradnicima u Buzetu i s ostalim istarskim gradonačelnicima koji su mi odmah dali podršku. Što tiče samog procesa odabira kandidata IDS-a za župana, stranka ima statutom propisan kandidacijski postupak. Uobičajeni je dio demokratskog procesa da se najave kandidatura javno istaknu.

- Kako komentirate špekulacije da su Vam "dionice" dodatno porasle kada je Damir Kajin rekao da se namjerava kandidirati za župana s IDS-om ili bez njega?
- Vrijednost mojih "dionica" ne ovisi o drugima, nego samo i isključivo o mom radu i o tome kako će ga građani Istre ocijeniti. Politika je mjerljiva i moji rezultati mogu se mjeriti. Samo ove godine u Buzeštinu je investirano javnih novaca gotovo duplo nego iznosi gradski proračun. Čovjek sam koji vjeruje i oslanja se samo na vlastite sposobnosti i rad, a ne na špekulacije. Kao što sam rekao, IDS je ozbiljna stranka i ima jasno propisan kandidacijski postupak. Svatko se može kandidirati, a tijela stranke donijet će konačnu odluku.

- Sve je izgledniji politički sraz između vas i Kajina. Kakav će biti vaš odnos u predizbornoj kampanji?
- Svoju izbornu kampanju usmjerit ću prema tome da građanima približim svoje ideje i projekte za koje vjerujem da će osigurati bolju budućnost Istre. Iako je Istra po svim pokazateljima jedna od vodećih regija u Hrvatskoj, smatram da Istra može i mora bolje. Kada znamo da je samo 100 kilometara od Pule ili 20 kilometara od Umaga, regija Friuli-Venzia Giulia koja ima tri puta veći BDP per capita od Istre, onda moramo težiti boljemu.

Razvoj se neće dogoditi prozivanjem drugih, politiziranjem, populizmom i kukanjem, nego samo izvrsnošću i predanim radom pa se nemam namjeru baviti ostalim kandidatima u kampanji. Sve što vam na tu temu mogu reći je da su Ivan Jakovčić i Damir Kajin u zadnjih 20 godina, koliko su zajednički vodili IDS, udarili dobre temelje Istri. Sada je u Istri stasala nova generacija mladih ljudi, gradonačelnika koji mogu ubrzati razvoj Istre, dati joj novu energiju i odgovoriti zahtjevima novog vremena. Vrijeme je za novi IDS! (Razgovarala Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI INTERVJU U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter