Valter Flego: Spreman sam za još jedan mandat

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Došla su vremena u kojima i lokalne, odnosno županijske vlasti započinju podnositi račune biračima. Do narednih izbora u općinama, gradovima i županijama još je manje od godinu dana, kandidature za funkcije već se naveliko objavljuju i interes javnosti - uz dramatičnu krizu u radu Vlade i parlamenta - seli se u lokalne političke okvire. Istarski župan, IDS-ov Valter Flego kaže da je spreman odraditi još jedan mandat na čelu Istre, kandidira li ga stranka i podrže birači.

U Zagrebu, Slavoniji i drugdje počele su najave kandidatura, iako je do izbora još godinu dana. Hoćete li ići u utrku za drugi mandat istarskog župana?

- Posao istarskog župana svakodnevno obavljam s velikim zadovoljstvom. Siguran sam da zajednički možemo još mnogo toga realizirati. Spreman sam odraditi još jedan mandat ukoliko mi stranka ukaže povjerenje kako bi završili započete, te pokrenuli neke nove projekte značajne za daljnji razvoj Istre.

Kako ocjenjujete postignute rezultate u županiji nakon tri godine i što obećavate biračima da ćete ostvariti u posljednjoj godini mandata?

- Od samog početka mog mandata postavili smo si jasne ciljeve i zadatke, puno smo radili i nakon tri godine, sa zadovoljstvom mogu ustvrditi da su rezultati vidljivi. Kako uvijek ističem, politika je mjerljiv posao, a mi smo pokazali da dobro radimo svoj posao unatoč brojnim ekonomskim neizvjesnostima u državi i okruženju. Veseli me što je Istra danas druga najrazvijenija regija u Hrvatskoj, koja bilježi sjajne rezultate u mnogim područjima… (Dubravko GRAKALIĆ)

CIJELI INTERVJU U TISKANOM IZDANJU 3. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter