Valter Blašković novi predsjednik buzetskog SDP-a

Vedran Majcan, Valter Blašković i Vlasta Šimek (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Vedran Majcan, Valter Blašković i Vlasta Šimek (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Valter Blašković, novi je predsjednik buzetskog SDP-a izabran na izbornoj konvenciji stranke. Blašković je na toj funkciji zamijenio dosadašnju predsjednicu Vlastu Šimek koja će u narednom četverogodišnjem mandatu obnašati funkciju potpredsjednice. Za potpredsjednika je izabran i Vedran Majcan, a u sastavu Gradskog odbora još su Snežana Andrejev Majcan, Elena Jerman i Marin Jermaniš, dok će tajnika izabrati naknadno.

Šimek je na  konferenciji za novinare istaknula da su ih rezultati u predizbornoj kampanji potaknuli da u novi mandat krenu s novim mladim ljudima koji imaju elana i nove ideje. Novoizabrani predsjednik naglasio je da će mandat iskoristiti za unaprjeđenje gradske organizacije, za njeno jačanje i čvrsto pozicioniranje na političkoj sceni, zalaganjem za gospodarski razvoj grada te ukazivanjem na propuste gradske vlasti, stjecanjem iskustva i jačanjem prepoznatljivosti, kako bi na idućim izborima imali jaku i iskusnu gradsku organizaciju SDP-a. Blašković je naglasio i da će se SDP uključiti u borbu za očuvanje statusa brdsko-planinskog područja.

- Buzetsko gospodarstvo stagnira godinama. Pogrešna politika neulaganja u gospodarstvo dovela je Buzet u situaciju gdje ovisi o jednoj, slovenskoj firmi, o Cimosu. Gubitkom brdsko-planinskog statusa situacija bi se mogla pogoršati do te mjere da gradu zaprijeti bankrot s obzirom na to da bi izgubio oko 30 posto svoga proračuna. Ukidanje statusa osjetit će svaki žitelj uvođenjem novih nameta, povećanjem cijena komunalija i smanjivanjem socijalnih prava. Iako smo u Buzetu stranka u opoziciji, ne smijemo reći "oni su nas do toga doveli, neka im je sada". Naprotiv, u ovome slučaju treba pružiti ruku stranci na vlasti i zajedničkim snagama izboriti se za zadržavanje prava proisteklih iz statusa ili pronalaženjem amortizacijskih elemenata kako bi se zadržao dosadašnji standard žitelja Buzeštine, istaknuo je Blašković. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter