Valovine art performance

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jednodnevna izložba i performans pod nazivom "Valovine art performance" održat će se u četvrtak u 19.30 u prostorima Zelene kuće, napuštenog bungalova na Valovinama kojeg je revitalizirao i uredio kreativni Francuz Georges. Izložba je neformalnog karaktera s ciljem druženja i ukazivanja na problematiku devastiranih i neiskorištenih prostora koji mogu poslužiti kao svojevrsni ateljei i izvanredna kulisa i plato za nastanak kreativnih stvari.

Ovoga četvrtka one koji dođu očekuje izložba grafika i skulptura Vedrana Šilipetra koje su izlagane u Njemačkoj i Francuskoj te performans u izvedbi Libera Kokotovića, Đurice Ciganovića i Šandora Slackog. Performans je svojevrsni hommage filmu "Stanari" u kojem se radnja vrti oko dvojice njujorških pisaca tijekom 70-ih godina prošloga stoljeća, a koji traže inspiraciju u sobama jedne napuštene i devastirane zgrade.

Ulaz je s gornje strane Valovina, na kraju naselja skroz prema "galebovoj stijeni". Moguće je doći direktno pred kuću ukoliko se vozi ulicom Mario Lussi te nastavi ravno prema Valovinama. Kuća je šarena i iscrtana grafitima. Na ulazu u naselje stajat će natpis "Valovine art performance". (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter