Valorizirat će se programi za djecu i starije osobe

Više bodova dobit će projekti za djecu i starije (D. ŠTIFANIĆ)
Više bodova dobit će projekti za djecu i starije (D. ŠTIFANIĆ)

Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Pule za iduću godinu bio je povod konferencije za novinare koju su održali pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i njegov pomoćnik te koordinator projekata Vinko Knez, dodatno pojašnjavajući kriterije na temelju kojih će se dijeliti proračunski novac. Ukupni budžet još nije poznat, no i Lukšić i Knez se nadaju da će barem ostati na razini ovogodišnjeg koji je iznosio nešto malo manje od 11 milijuna kuna.

- Posebna pažnja obratit će se na one programe udruga koje će u fokusu imati djecu tijekom zimskih i ljetnih praznika. Također, naglasak će biti na programima koji imaju zajedničke poveznice s gradskim projektom "Pula - zdravi grad", odnosno onim projektima koji će na neki način izvaninstitucionalno brinuti o najstarijima i obitelji općenito, rekao je Lukšić dodajući da to ne znači da će ostali biti izuzeti.

Naglasio je da se oduvijek vrjednuje isključivo projekt pojedine udruge, a ne količina članova udruge ili nešto treće.

Rekao je da vjeruje da će ukupni budžet ostati na ovogodišnjoj razini kada je za udruge civilnog društva bilo osigurano 1,1 milijuna kuna, za udruge obrazovanja, sporta i tehničke kulture 5 milijuna, zdravstva i socijalne skrbi 3,6 milijuna te udruge iz područja kulture 3,1 milijun kuna.

Javne potrebe koje se sufinanciraju iz proračuna Grada Pule, inače, su djelatnosti, programi, akcije i manifestacije u interesu grada Pule. Pravo prijavljivanja imaju pravne osobe koje obavljaju takve djelatnosti i registrirane su za provođenje pojedinih programa ili projekata u Puli te fizičke osobe s prebivalištem u Puli, i to ustanove kojima je osnivač Grad Pula i ostale ustanove (udruge i organizacije, savezi i zajednice udruga te ostale pravne i fizičke osobe iz djelokruga društvenih djelatnosti).

Prijave programa podnose se u pisanom obliku, na obrascima koje izrađuje nadležni Upravni odjel, a uz prijavu se prilaže dokumentacija sukladno javnom pozivu pojedinog gradskog odsjeka.

Ponude se predaju u pisarnici Grada Pule (Stara tržnica 1) Upravni odjela za društvene djelatnosti Sergijevaca 2 ili elektronski na e-mail:[email protected]. Rok za podnošenje ponuda je od 10. kolovoza do 10. rujna, a nepotpune prijave i one prijave koje ne budu dostavljene u navedenom roku te prijave korisnika koji nisu dostavili šestomjesečno izvješće o realizaciji programa za ovu godinu neće biti razmatrane niti uvrštene u programe javnih potreba za iduću godinu. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter