Valorizacija vrijednosti papira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U galeriji Aneks MMC-a Luka ovoga je petka upriliceno otvorenje skupne izložbe "Na papiru" po izboru kustosice Branke Bencic. Tom prigodom izlažu Marina Banic, Boris Bencic, Petar Brajnovic, Tomislav Brajnovic, Ivan Cižmek, Ana Lozica, Ines Matijevic Cakic, Antun Motika, Jadranka Ostic, Karlo Paliska, Maja Radešic, Nikola Ražov, studio Sonda, Miroslav Šutej, Marko Tadic i Goran Trbuljak.

- Izložba proizlazi iz promišljanja o reinterpretaciji i kontekstualizaciji radova iz Zbirke umjetnina grada Pule, u suvremenom svjetonazoru, artikulirajuci stvaranje okvira i kritickog konteksta koji ih publici cine pristupacnima, zanimljivima i razumljivima. Ona pokušava afirmirati brojne radove na papiru koji postoje u sjeni neceg što se cesto shvaca kao primarna umjetnicka produkcija buduci da se radove na papiru cesto shvaca kao testove ili skice za nešto drugo, ili kao umjetnicka djela manje/niže umjetnicke vrijednosti, ali sve veca prisutnost cijelog niza radova na papiru u suvremenoj umjetnosti - crteža, kolaža, instalacija, objekata, knjiga umjetnika, tiskanih publikacija - stvara novu dominantu.

Izložba želi ukazati upravo na brojne istraživacke i kreativne mogucnosti upotrebe papira kao poligona za eksperiment - od avangardistickih praksi kolaža, preko crteža i kombiniranih tehnika, ili pak papirnatih mobilnih objekata, zatim geometrijske apstrakcije i vizualnih istraživanja bliskih novim tendencijama, širokog polja fantazije i umjetnicke imaginacije, do ready madea, društveno angažiranih i kritickih strategija ili onih bliskih feministickim usmjerenjima, kazala je prilikom otvorenja Bencic.

Izložba se može razgledati do 28. listopada, a organizirana je u suradnji Zbirke umjetnina grada Pule, gradskog Odjela za kulturu i MMC-a Luka.


Podijeli: Facebook Twiter