Valli - kino uspješne koncepcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kino Valli je u dvije godine od otvaranja postalo dio pulske svakodnevice i dokazalo da ima uspješnu i produktivnu programsku koncepciju, a u 11 mjeseci ove godine posjetilo ga je 65.517 gledatelja, što je tri tisuce više nego lani, kazala je Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival na konferenciji za novinare u kinu Valli.

Viškovic Vukic je spomenula i uspješne programe kina kao što su Film u školi, koji se održava vec drugu godinu, te predavanja o filmskoj kulturi Abeceda filma, koje vodi Marko Rojnic.

- U sklopu Filma u školi ostvareno je sedam zasebnih programa u skladu sa školskim programom, a Abeceda filma je zbog velikog interesa publike podijeljena u dvije grupe s po cetiri predavanja mjesecno, kazala je Viškovic Vukic.

Pula Film Festival je i organizator doceka Nove godine na Forumu te pruža logistiku programima "Prosinca u gradu". Za cjelokupni program "Prosinca u gradu" ove je godine izdvojeno 300 tisuca kuna, što je 200 tisuca manje nego lani. Za docek na Forumu, gdje ce nastupati Nola, Gustafi i The Night Express i koji ce voditi novinari Radio Pule Danijela Dorani i Budimir Žižovic, izdvojeno je 119 tisuca kuna.



Nataša Šimunov govorila je o programu za prosinac kina Valli u kojem je najveca pažnja posvecena djeci.

- Mališani mogu ocekivati filmove kao što su "Maksimum", "Niko - božicna potraga", "Arthur 3: Rat dvaju svjetova", zatim novi nastavak sage o mladom carobnjaku "Harry Potter i darovi smrti, 1. dio", malezijski animirani film "Upin i Ipin" te "Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zarogaza", kazala je Šimunov.

U sklopu ciklusa suvremenog malezijskog filma bit ce prikazani i filmovi "Legenda o Puteri Gunung Ledang" te "Papadom". Medu filmskim hitovima tu su još i "Wall Street: Novac nikad ne spava", "Sotona" i "Termin". Kino Valli ce prikazati i nezavisne filmove "Amerikanac", "Srcolomac", "Soul Kitchen", "Cirkus Columbia", "I ja, takoder", "Granice kontrole" i "Muškarci koji mrze žene".

Kino Valli se prikljucuje i programu 16. sajma knjige u Istri projekcijom filma "Ljubavni život" u petak u 20 sati.

Od 15. studenog s Pula Film Festivalom suraduju tri volonterke i jedan volonter: Mateja Ibriševic i Ena Tužilovic - ucenice Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Ivan Stefanovic - ucenik srednje Ekonomske škole u Puli, i Tamara Mrganic - studentica pri Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic", smjer marketinško upravljanje. Zauzvrat volonteri besplatno prate sve filmske programe, zbivanja i edukacije.


Podijeli: Facebook Twiter