Valkane Open 2013.: Istranima četvrte pozicije

Opet četvrto mjesto - Tea Vitasović (M. ANGELINI)
Opet četvrto mjesto - Tea Vitasović (M. ANGELINI)

Trijumfom Zagrepčanki Dine Bečić i Martine Matić u ženskoj te Slovenaca Jure Petera Bedrača i Danijela Pokeršnika u muškoj konkurenciji okončan je Valkane Open 2013., jedan od turnira na kojem se skupljaju bodovi za pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.

Nakon što su prije tjedan dana slavile u Svetom Filipu i Jakovu, Bečić i Matić bile su najbolje i na Valkanama te tako izbile na čelo ukupnog poretka. Jedine koje su im zaprijetile bile su Erika Drviš i Tea Vitasović, Puljanke koje su im u polufinalu uspjele "otrgnuti" set, no više od toga nisu mogle. Drviš i Vitasović su na kraju završile četvrte, nakon što su ih u ogledu za broncu, također poslije tri odigrana seta, nadigrale Sara Radanović i Zrinka Šutalo. Nakon tri održana turnira pulske "pjeskašice" tako imaju jedno drugo i dva četvrta mjesta, a u ukupnom poretku zauzimaju drugu poziciju.

- Ove godine smo u malo lošijoj formi, premda ovo četvrto mjesto i nije tako loše, jer je ovo bio dosad uvjerljivo najjači turnir. Bila je tu prava međunarodna ekipa, Slovenci, Francuzi, Nizozemci, a na kraju su stvarno nijanse odlučivale, istaknula je Tea Vitasović.

- Ekipa koja se bori za sam vrh manje-više uvijek je ista; kao što se može primijetiti, ove godine mi nismo baš previše slavile u tim odlučujućim mečevima. Uvijek smo blizu, ali fali nam malo koncentracije u presudnim trenucima, možda i pokoji trening više, kao i malo iskustva na pijesku. Premda su ostale cure mlađe od nas, puno više borave na pijesku i to se na kraju vidi. Idemo dalje, slijedi krajem kolovoza Roses Open. Tamo nam odgovara igrati, lani smo bile druge i borile se za naslov prvakinja Hrvatske te se nadam da ćemo to i ove godine ponoviti, kaže Vitasović.

Imala je istarska odbojka na Valkanama predstavnika u završnici i u muškoj konkurenciji, Rovinježa Sandra Veniera koji je u paru s Jahorom Žukovskim nakon poraza u polufinalu predao susret za treće mjesto zbog problema s grčevima. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter