Valkanama će upravljati Pula parking

Kupalište Valkane baš nema sreće s koncesionarima (Arhiva GI)
Kupalište Valkane baš nema sreće s koncesionarima (Arhiva GI)

Jednom od 36 odluka koje je gradonačelnik Boris Miletić donio u periodu od 1. do 17. srpnja kupalište Valkane dano je na upravljanje trgovačkom društvu Pula parking, osim pojasa uz obalu kupališta koji se nalazi u statusu pomorskog dobra.

Pula parking tim će područjem upravljati od 5. srpnja do 15. rujna. S Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom mora postići sporazum o ulasku vozila za prijevoz invalida do plaže za invalide na tom kupalištu te omogućiti nesmetano odvijanje manifestacija na toj lokaciji koje su odobrila nadležna tijela Grada Pule.

- Pula parking može na površinama koje su mu dane na upravljanje postaviti kioske, prikolice i slične naprave radi pružanja ugostiteljskih i trgovačkih usluga posjetiteljima kupališta, odnosno sa zainteresiranim osobama za pružanje tih usluga sklapati ugovore. Što se tiče održavanja, Grad je sklopio s Herculaneom ugovor kojim joj se povjerava održavanje čistoće obalnog pojasa kupališta, plaža i pripadajućih površina na pomorskom dobru, pojasnio je ovu odluku gradonačelnik.

Na upit novinara što je s koncesijom na području kupališta Valkane i kakav je odnos sa zakupcem tamošnjeg kupališta, Miletić je odgovorio da je ovdje riječ isključivo o području koje je bilo obuhvaćeno koncesijom. No, koncesionar, Centar 2004. d.o.o., nije ispoštovao odredbe ugovora, prije svega nije izradio dokumentaciju i ishodio pravomoćnu lokacijsku dozvolu, pa koncesijski ugovor nije niti mogao biti potpisan.

Grad je stoga, kaže Miletić, poništio odluku o davanju koncesije i uskoro će se raspisati novi natječaj. Gradonačelnik je također pojasnio da zakupac tamošnjeg kupališta nije niti koristio dio koji je trebao dobiti koncesijom, a sve svoje obveze iz najma ostatka kupališta, koje je dobio na pet godina, podmiruje.

- S obzirom na to da na tom području nema više koncesije donijeta je odluka da se upravljanje povjeri Pula parkingu, a čišćenje Herculanei, rekao je Miletić.

Pročelnik Damir Prhat pojasnio je da se na području pomorskog dobra nalazi i objekt koji je lanjskih godina pružao ugostiteljsku uslugu, a da ove nije radio upravo zbog odluke Gradskog vijeća o davanju koncesije.

Od ostalih akata valja napomenuti da je Gradskom vijeću na odlučivanje proslijeđena odluka o sklapanju ugovora o kupoprodaji zemljišta površine tri tisuće kvadrata s tvrtkom Dilutus za 460 tisuća eura. Vijeće će raspravljati i o poslovanju trgovačkih društava za 2012. godina koja su, osim Kaštijuna (koji još ne ostvaruje prihode), sva pozitivno poslovala. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter