Valice: Ozlijeđen dok je gasio požar


U požaru koji je izbio na obiteljskoj kući u mjestu Valice između Motovuna i Buzeta oko 1 sat u noći sa utorka na srijedu ozlijeđen je vlasnik kuće Serđo Sirotić kojeg je vatra iznenadila na spavanju. Zbog opeklina po tijelu i udisanja otrovnih dimova prvo je prevezen u buzetski hitni odjel prve pomoći, a potom u riječki KBC. Požar su buzetski vatrogasci lokalizirali u 1.40 sati, a ugasili u 7 sati ujutro. Uzrok za sada nije poznat.

Požar je zahvatio potkrovlje kuće, uslijed čega je ono gotovo kompletno izgorjelo. Na sreću kat i prizemlje su spašeni, kao i susjedna kuća koja je odvojena pregradnim zidom. Policija je tijekom noći nadzirala situaciju oko kuće i osiguravala nesmetan rad vatrogasaca, a očevid je započela u jutarnjim satima. Buzetski vatrogasci Javne postrojbe su sa četiri vozila i osam vatrogasaca vrlo brzo lokalizirali požar, a cijelu noć su proveli na zgarištu i gasili ostatke vatre. Ujutro oko 7 sati, nakon što je požar ugašen, na terenu su ostala dva vatrogasca iz sigurnosnih razloga. Zapovjednik JVP Buzet Damir Fabijančić nam je kazao da su zahvaljujući brzoj dojavi susjeda uspjeli spriječiti da se vatrena stihija proširi na drugu kuću.

- Policija je nakon nas obavila očevid. Više informacija će iznijeti policija po okončanju očevida. Za ozlijeđenog vlasnika kuće vam mogu samo reći da nije u teškom stanju i da ga je hitna pomoć odmah zbrinula, kazao nam je Fabijančić koji je gotovo proveo noć na terenu.

Neslužbeno doznajemo da Sirotić u kući živi s majkom i da ih je vatrena stihija iznenadila na spavanju. Do ozljeđivanja je najvjerojatnije došlo kada je Sirotić pokušao gasiti vatru u potkrovlju. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter