Valerio Drandic savjetnik župana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši zamjenik župana Valerio Drandic postao je pomocnik tajnika - savjetnik župana u strucnoj službi Županijske skupštine. To su omogucile odluke istarskog župana Ivana Jakovcica, kojima su izmijenjeni Plan prijema u službu u upravnim tijelima Županije za ovu godinu i Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu strucne službe Skupštine.

Uvodi se novi izvršitelj pomocnik tajnika - savjetnik župana, zbog lakše komunikacije i harmonizacije u pripremi akata za donošenje odluka župana, zamjenika župana i županijskih vijecnika. Pomocnik tajnika - savjetnik župana mora imati sedmi stupanj strucne spreme ekonomskog smjera, pet godina radnog iskustva, položen strucni ispit, poznavati rad na racunalu i vladati talijanskim jezikom.

Tim je promjenama ujedno otvorena mogucnost predvidena zakonom o proracunu i Statutom Istarske županije - da župan na nekoga prenese ovlasti nacelnika županijske uprave, s tim da na županu i dalje ostaje odgovornost.

Nece biti raspisivanja javnog natjecaja za to radno mjesto jer temeljem sporazuma s Gradom Rovinjom Drandic samo prelazi na posao u županijsku upravu, što omogucava Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj samoupravi.


Podijeli: Facebook Twiter