Valery Švigir treci put rekordno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvog dana Opceg prvenstva Hrvatske u 50-metarskom bazenu koje je jucer pocelo u Rijeci, plivaci iz istarskih klubova izborili su tri finala. Najbolji rezultat i plasman ostvarila je mlada juniorka "Arene" Valery Švigir koja je u jutarnjim kvalifikacijama u utrci na 50 m delfin ponovo oborila mladejuniorski rekord Hrvatske, a na kraju je u finalu završila kao cetvrta.

S novim mladejuniorskim rekordom u velikom bazenu (28.18 sekundi), koji je jucer popravila vec treci put ove sezone, bila je najbrža u jutarnjim kvalifikacijama. U polufinala je potom plivala 28.33, što je brže od dojucerašnjeg rekorda (28.36) te se s drugim vremenom poluzavršnice, iza Monike Babok, plasirala u finale koje je okoncala sa svojim najsporijim vremenom jucer, 28.76, kao prva "ispod crte" za medalju.

Finale su jucer izborili i Filip Zelic (Porec) i Stefani Valkovic (Pula). U utrci na 200 m ledno za Zelica su vec jutarnje kvalifikacije bile poluzavršnica u kojoj je takoder s osmim vremenom medu 11 plivaca ušao u poslijepodnevno finale u kojem je bio osmi (2:18.13). Stefani Valkovic (Pula) je u disciplini 100 m prsno u jutarnjim kvalifikacijama bila šesta, a poslijepodne se s osmim vremenom polufinala plasirala u današnju finalnu utrku.

Bez finala je jucer na 200 m ledno ostala Paula Klunic (Pula) koja je u jutarnjim kvalifikacijama, odnosno polufinalu bila deseta (2:36.85). Podbacio je Mihovil Turcinovic (Arena) koji je u kvalifikacijama na 50 m delfin bio tek 24. (26.56) u konkurenciji 26 plivaca, a na 200 m ledno posljednji, 11. (2:19.94), pa je u ionako malobrojnoj konkurenciji i u toj disciplini ostao bez finala i zapaženijeg rezultata. Nico Poropat (Delfin) je kvalifikacije na 100 m slobodno završio na 29. mjestu (55.06), medu 30 plivaca.

 


Podijeli: Facebook Twiter