Valery Švigir srebrna na 50 ledno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvog dana trodnevnog Opceg prvenstva Hrvatske u plivanju u 25-metarskom bazenu koje je pocelo u Zagrebu, dobar razlog za slavlje imala je pulska "Arena", odnosno mlada juniorka tog kluba Valery Švigir koja je osvojila svoju prvu seniorsku medalju. Naime, Švigir je osvojila srebro na 50 m ledno, u utrci koju je završila iza kraljice te discipline u malom bazenu, Sanje Jovanovic, i to s jednim od svojih najvrjednijih rezultata.

Naime, nakon što je isplivala prvo vrijeme kvalifikacija 15-godišnja Švigir je u A finalu tu dionicu isplivala za 28.33, odnosno samo 12 stotinki sporije od svog aktualnog mladejuniorskog rekorda u toj disciplini i samo tri desetinke sporije od Jovanovic. Vrijeme koje je Švigir isplivala na 50 m ledno vrijedi 832 boda i zasad je to njen najvrjedniji rezultat ove godine.

Usto, Švigir je plivala i u B finalu na 50 m slobodno. Jutarnje kvalifikacije završila je kao prva ispod crte za A finale, a poslijepodne je bila najbrža u B finalu te u konacnici zauzela deveto mjesto u toj disciplini.

Dariju Lackovicu (Arena), inace junioru, u utrci na 100 m mješovito broncana medalja izmaknula za devet stotinki, dok je na 50 m ledno zauzeo sedmo mjesto, a Michael Kostešic (Arena) osmo. I Kostešic je plivao u dva A finala, ali je nakon što je u kvalifikacijama na 100 m prsno isplivao trece vrijeme, u odlucujucoj utrci diskvalificiran zbog nepravilnog okreta. Paula Klunic (Pula) zauzela je cetvrto mjesto na 200 m delfin, a Stefani Valkovic (Pula) sedmo na 100 m prsno. Mihovil Turcinovic (Arena) je plivao u B finalu na 50 m slobodno, kao i Julija Kordic (Porec) na 400 m slobodno.


Podijeli: Facebook Twiter