Valery Švigir šesta na 50 m delfin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastup na svom drugom juniorskom Europskom prvenstvu, koje je u nedjelju završilo u Beogradu, Puljanka Valery Švigir okoncala je još jednim nastupom u finalu i šestim mjestom na 50 metara delfin.

Juniorka pulske Arene u kvalifikacijama je isplivala 12. vrijeme (28.55), a polufinale je završila s vremenom 27.97, i kao posljednja ušla medu najboljih osam. U finalu je plivala nešto brže (27.68), dovoljno za trece mjesto ispod crte kad su odlicja u pitanju.

Kao i lani u Helsinkiju, gdje je najbolji plasman ostvarila upravo u utrci na 50 metara delfin zauzevši sedmo mjesto, Švigir je i u Beogradu nastupila u sve tri "svoje" sprinterske discipline. U svom prvom nastupu na plivalištu na Tašmajdanu plivala je u finalu na 50 ledno, disciplini u kojoj je toga popodneva dvaput rušila juniorski rekord Hrvatske. Utrku je završila kao peta, broncano odlicje izmaknulo joj je za svega pet stotinki.

Dan kasnije plivala je i na 50 slobodno, ali je isplivala tek 38. vrijeme, pa je nastup okoncala vec u jutarnjim kvalifikacijama. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter