Valery Švigir sedma u Europi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Helsinkiju je sinoc završeno juniorsko Europsko prvenstvo u plivanju u 50-metarskom bazenu, na kojem su u sastavu hrvatske mlade reprezentacije nastupili mlada juniorka Valery Švigir i junior Dario Lackovic, oboje clanovi pulske "Arene", ciji je trener Svetoslav Bobev bio dio strucnog stožera reprezentacije.

Valery Švigir koje na EP-u nastupila u sve tri discipline u kojima je imala norme, posljednjeg je dana natjecanja ostvarila i najvrjedniji plasman u Helsinkiju. Na 50 m delfin izborila je ulazak u finale koje je okoncala na sedmom mjestu, s vremenom 28.25. Dan ranije je na 50 m slobodno bila tek 36. s 27.63, a na 50 m ledno plasman u finale izmaknuo joj je za desetinku; završila je kao 12. s vremenom 29.97.

Dario Lackovic koji je i lani nastupio na juniorskom EP-u u Pragu, na 50 m ledno nastup je okoncao kao 36. (27.67), a na 100 m ledno kao 39. (59.08). Nastupio je i polufinalnoj utrci štafeta 4x200 m slobodno koja je kao petoplasirana ušla u finale, a u finalu u kojem je hrvatska cetvorka zauzela šesto mjesto Lackovic nije imao mjesto u sastavu štafete.


Podijeli: Facebook Twiter