Valery Švigir najmlada u Eindhovenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska plivacka reprezentacija u brojnom je sastavu otputovala u nizozemski Eindhoven koji ce od cetvrtka do nedjelje biti domacin Europskog prvenstva u 25-metarskom bazenu.

Medu cak 15 putnika, predvodenih najboljim hrvatskim plivacima Sanjom Jovanovic, Dujom Draganjom, Marijom Todorovicem, Dominikom Stragom i drugima, priliku u Eindhovenu dobit ce i veci broj mladih.

U sastavu reprezentacije su i dvije Puljanke, 23-godišnja Anja Trišic, sad vec dugogodišnja clanica ZPK-a koja je, izmedu ostalog, vec doživjela i Olimpijske igre u Pekingu 2008, dok je najmlada clanica hrvatske selekcije "Arenina" mlada juniorka, 15 i polgodišnja Valery Švigir.

Švigir je mjesto medu putnicima rezervirala još ljetos sedmim mjestom u finalu juniorskog EP-a u utrci na 50 metara delfinovim nacinom, a na mitingu "Mladost 2010" prije desetak dana na 50 ledno, s vremenom novog mladejuniorskog rekorda Hrvatske 28.02 vrijednim cak 877 bodova, isplivala normu za EP u toj disciplini.

Pored utrka na 50 delfin koja je na programu u petak, te na 50 ledno u subotu, završnog dana natjecanja Švigir ce se medu europskom elitom okušati i na 50 slobodno.

- Cijela ta situacija oko odlaska na seniorsko Europsko prvenstvo mi je jako cudna, kao da se ne dogada meni, ali sam jako sretna i uzbudena. Bitno je samo da svladam emocije, da me ne obuzme trema i da u svakoj utrci pružim maksimum. Plasman mi sad apsolutno nije važan. Neko polufinale bi bio izvrstan rezultat - kaže Valery Švigir koja je u Eindhoven otputovala s dva rezultata u europskom TOP-u 20, na 50 ledno i 50 delfin.


Podijeli: Facebook Twiter