Valentina Rabar i Emanuel Kišerlovski sportaši godine

LAUREATI - Valentina Rabar i Emanuel Kišerlovski (M. PILAT)
LAUREATI - Valentina Rabar i Emanuel Kišerlovski (M. PILAT)

U ugodnoj atmosferi polivalentnog prostora Školsko-gradske dvorane u srcu Istre održana je u srijedu svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2015. godinu čiju organizaciju tradicionalno potpisuje gradska Zajednica sportskih udruga.

Velika pazinska sportska obitelj od čak 38 članica ostvarila je lanjske godine zapažene rezultate od koji su neki ipak iskočili u prvi plan i kao takvi kandidirani za prestižne nagrade o kojima se unazad mjesec dana odlučivalo glasovanjem, da bi se vrhunac svega zbio sinoć kada su obznanjeni rezultati.

A ti rezultati pokazali su da su titulu najboljih sportaša za prošlu godinu u četiri najprestižnije kategorije, sportašica, sportaš, ekipa i momčad ponijeli odbojkašica Valentina Rabar, biciklist Emanuel Kišerlovski, odbojkašice Pazina i boćari Trio Pazina.

Valentina Rabar već je stala pod svijetla pozornice kao dio najbolje pazinske ekipe, no u srijedu joj je prvi puta pljesak upućen kao prvoj dami pazinskog sporta. Bivšoj kadetskoj reprezentativki Hrvatske laskavu titulu omogućile su igračke aktivnosti u odbojkaškom klubu koji je, između ostalog, lani kao najbolja igračica na poziciji primača/pucača Prve B lige predvodila do drugog mjesta. Dodatne bodove kod glasovanja nedvojbeno su joj omogućile i njezine ostale aktivnosti u klubu jer u školi odbojke trenira djevojčice i prenosi im svoje bogato iskustvo i neosporno znanje.

- Ovo nije samo moja nagrada, zaslužne su sve moje suigračice, treneri i svi koji su na neki način povezani s klubom. Svakako da nagrada godi i da će biti veliki podstrek za daljnji rad. Zato hvala svima koji su prepoznali te rezultate i dali mi glas - rekla je Valentina Rabar

Prvak Hrvatske

Do Valentine je na proglašenju stao biciklist Emanuel Kiršerlovski koji se nauživao pobjedničkog postolja u protekloj godini u dresu pazinskog kluba, no nema sumnje da mu je i ovo mjesto koje je zauzeo među pazinskim sportašima drago. Impresivno je bilo također čuti njegov prošlogodišnji opus dostignuća gdje je nanizao zapažene rezultate na svjetskoj i europskoj razini. Kao stalni član biciklističke reprezentacije Hrvatske sudjelovao je na Mediteranskim igrama, kao i na prvim Europskim igrama u Bakuu. U prilog laskavoj titulu idu i rezultati na domaćem planu gdje je postao državnim prvakom u cestovnom biciklizmu i osvajač Kupa Hrvatske.

- Čast mi je primiti ovakvu nagradu i zato hvala svima koji su mi je omogućili. Posebno bih se zahvalio svojem klubu i kolegama vozačima koji su me podržavali u 2015. i pomogli da ostvarim takve rezultate - rekao je Emanuel Kišerlovski 

Istaknuo je najbolji pazinski sportaš sa svojim kolegama kandidaturu i za momčad lanjske godine, no tu su "utrku" pobijedili boćari Trio Pazina i tako se nakon godine posta ponovno vratili na vrh pazinskog momčadskog sporta. Dugogodišnji članovi najvišeg boćarskog razreda svojim izdanjima u partidama oduševljavali su i lani svoje poklonike kojima je nerijetko pazinska boćarska dvorana pretijesna. Sama činjenica da su lani bili četvrti klub u državi koja ima gotovo 400 boćarskih klubova, dovoljna je da potkrijepi i opravda zašto je nagrada otišla u vitrine boćara. Tu su i zapaženi pojedinačni uspjesi na državnom prvenstvu u različitim disciplinama koji na najbolji način pronose glas Pazina kao kolijevke hrvatskog boćanja, u kojoj boćanje živi punim plućima.

Obranile titulu

Izmijenili su se tako u tri kategorije nositelji prestižnih titula, a jedine su primat zadržale odbojkašice Pazina koje su uspjele sakupiti više glasova od rukometašica. Prevaga u toj borbi bio je ligaški uspjeh jer se pazinske odbojkašice već drugu sezonu uspješno natječu u Prvoj B ligi zapad gdje su među ekipama s područja Istarske i Primorsko-goranske županije, lanjsku, debitantsku sezonu završile na vrlo dobrom drugom mjestu, a i ove godine bore se za naslov. Jezičac na vagi bila je i masovnost budući da taj pazinski klub broji 70-tak redovnih članica koje se uspješno natječu i ostvaruju zapažene rezultate u ligi Istarske županije u raznim dobnim skupinama.

Posebne nagrade SŠD Mladost i Jelisiju Jovičiću

Fešta pazinskog sporta bila je prigoda da se uruči posebna nagrada koja je već nekako tradicionalno otišla u vitrine Sportskog školskog društva Mladost koje djeluje pri pazinskoj OŠ Vladimir Nazor. Pojedinačna je pak nagrada pripala Jelisiju Jovičiću, čovjeku koji je nedvojbeno zaslužan za mnogo toga dobroga u pazinskom sportu. Dugogodišnji istaknuti sportski djelatnik svoje je djelovanje obilježio kroz nogometni klub Pazinku gdje je obnašao dužnost tajnika, a ponovno je 2007. pokrenuo i još je uvijek aktivan i u Šahovskom klubu Lovac. Nekako se kroz dugogodišnje njegovo sportsko djelovanje kao prava ljubav ipak pokazalo boćanje gdje je sudjelovao u važnim događajima unazad nekoliko desetljeća, pa i kao član organizacijskog odbora pri oba PEUB-a koji su upisani u pazinsku povijest. Bio je i predsjednik Zajednice koja ga je sinoć nagradila, a trenutno je aktivan u pazinskom boćarskom prvoligašu kao član Izvršnog odbora, te još uvijek predsjedava gradskim boćarskim savezom.

Mladi sportaši 2015.

Nagrađeni su i najbolji mladi sportaši: Lucija Rukavina (odbojka), Massimo Fabris (košarka), Ivan Babić (kojički sport), Lara Kružić i Luka Ladavac (sportsko penjanje), Filip Matijašić  (boćanje), Matea Bizjak (bicikl), Antonio Sergo (MTB), Darijan Belić i Mikela Juričić (karate), Nina Bartolić (rukomet), Jan Matej Erniša i Petra Kalac (sportsko penjanje), Lena Rigo (koš), Patrik Grubor (nogomet), Stefani Mogorović (karting). (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter