Valentina preživjela Concordiju, njena baka Titanic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valentina Capuano (30) jedna je od preživjelih putnica s kruzera Costa Concordia koji se u petak nasukao blizu talijanskog otocica Giglio, no njezina je prica posebna - Valentinina baka je u noci 14. travnja 1912. preživjela potonuce Titanica.

- Bilo je strašno, kao da se ista prica ponavlja, bila sam uistinu prestravljena, ispricala je mlada žena rodom iz Napulja za list Repubblica. Njezina nona Maria cesto joj je pricala o svojem strašnom iskustvu koje je doživjela kao putnica na Titanicu.

- Još uvijek sam vrlo potresena, preživjela sam, ali me cijela prica zapravo još uvijek jako muci, povremeno imam tahikardiju i vrlo sam uznemirena i tjeskobna, rekla je Valentina za Repubblicu. Na Costa Concordiji su takoder bili njezin zarucnik, njezin brat te bratova djevojka.

Nasukavanje Costa Concordije dogodilo se gotovo stoljece nakon tragedije britanskoga parobroda Titanica u cijem je potonucu smrtno stradalo oko 1.500 putnika.

Valentina i clanovi njezine obitelji bili su medu 3.200 putnika koliko ih je na turistickom putovanju po Mediteranu bilo na tom brodu. Na Costa Concordiji bilo je i oko tisucu clanova posade.


Podijeli: Facebook Twiter