Valentina kupila katarska kraljevska obitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Katarska kraljevska obitelj je, kako tvrde upuceni izvori, kupila jednu od najcjenjenijih talijanskih modnih kuca, ujedno sinonim za visoku modu - Valentino, za 700 milijuna eura, a taj potez strucnjaci smatraju jednom od najboljih investicija, odnosno kupovina vrhunskih europskih dizajnerskih brendova na novim tržištima.

Iz modne kuce Valentino Fashion Group SpA objavljeno je da je prodaja obavljena na obostrano zadovoljstvo. Kuca nije objavila financijske pojedinosti prodaje niti ime kupca, no dva izvora bliska prodaji, odnosno kupnji modne kuce za Reuters su kazala da je rijec o katarskoj kraljevskoj obitelji koja je modnu kucu kupila za 700 milijuna eura.

Osnivac modne kuce Valentino je talijanski dizajner Valentino Garavani, poznat i cijenjen u svijetu visoke mode. Njegov zaštitni znak su crvene vecernje haljine koje su rado nosile princeze i holivudske zvijezde. Valentino je posljednji talijanski luksuzni brend koji je kupio strani kupac, a to je još jedan dokaz da je i Italija uronila duboko u recesiju.

Cerruti je krajem 2010. kupio Trinity Ltd, a modnu kucu Gianfranco Ferre 2011. tvrtka iz Dubaija Paris Group. U vlasništvu katarskog kupca je i londonski Harrods.


Podijeli: Facebook Twiter