Valentina iz "Tajni" glumi u Narančinom "Herkulu"

Katarina Baban
Katarina Baban

Osječka glumica Katarina Baban, poznata po ulozi Valentine u TV-seriji "Tajne", glumit će u najnovijoj predstavi Teatra Naranča "Herkul", koja će premijerno biti izvedena u subotu, 17. svibnja u 20 sati u pulskom Dječjem kreativnom centru (bivši Pionirski dom). Bio je to povod da s njom porazgovaramo o njezinim uspjesima i planovima.

- Već nekoliko godina surađujete s Teatrom Naranča. Kako je došlo do te suradnje?

- Dečke koji su zaslužni za pokretanje ovog prekrasnog kazališta znam već nekoliko godina. S Franjom Tončinićem (inače mojim najboljim prijateljem) sam bila na klasi, Majkl Mikolić mi je bio asistent na akademiji, a s Lukom Juričićem sam imala priliku igrati u predstavi osječkog HNK-a. Mislim da je to bilo i više nego dovoljno za početak dobre suradnje.

Prije nekoliko mjeseci bila sam na premijeri "Male sirene" i istinski me ganulo kad sam vidjela kakvo su divno kazalište digli na noge u tako kratkom vremenu. Smatram da je tajna u bezgraničnom povjerenju koje su ukazali djeci dramskog studija te ostalim zaljubljenicima u kazalište. Ovdje nije bitno tko si i što si, već koliko žarko želiš sudjelovati i naučiti.

- Možete li nam predstaviti Vašu ulogu u najnovijem naslovu Teatra Naranča?

- U predstavi "Herkul" igram Meduzu. Opet negativku, ali što ćeš, očito mi pristaje! Meduza je žena koje su se svi, pa čak i bogovi, bojali. Imala je neobičnu moć da svojim pogledom skameni ljude. Mitologija me oduvijek privlačila tako da sam se oduševila kada su mi ponudili ovu ulogu.

- Najpoznatiji ste po ulozi Valentine u seriji "Tajne". Kako doživljavate popularnost i kako se s njom nosite?

- Popularnost je interesantna pojava: vrlo lako je postati, ali je teško opstati. Jedan dan jesi, drugi dan nisi. Svjesna sam toga pa se time ne zanosim. Kod nas je, nažalost, situacija takva da si popularan jedino ako si na TV-u. Ljudi ne znaju za brdo vrhunskih glumaca diljem zemlje samo zato što su se posvetili kazalištu. (V. BEGIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter