Valdi Runko kandidat za načelnika Općine Kršan

Silvano Uravić, Nensi Runko, Valdi Runko, Vlado Peršić i Slavko Rabar (R. SELAN)
Silvano Uravić, Nensi Runko, Valdi Runko, Vlado Peršić i Slavko Rabar (R. SELAN)

Valdi Runko i Vlado Peršić, aktualni načelnik Općine Kršan i njegov zamjenik, kandidirali su se za još jedan mandat na ovim dužnostima, kao članovi građanske liste kojoj je nositelj Runko. Kandidaturu podržavaju SDP, HSU i HNS. Ove tri stranke i lista sačinile su zajedničku listu za Općinsko vijeće kojoj je Runko također nositelj.

Kandidati i predstavnici stranaka koalicije - Silvano Uravić iz SDP-a, Slavko Rabar iz HSU-a i Nensi Runko iz HNS-a predstavili su se danas na konferenciji za novinare.

Pokazavši pun stol fascikala ispred sebe, Ruko je kazao da je to samo dio projekata, podloga i planova za koje je u protekle četiri godine izdvojeno sedam posto proračunskih sredstava, ali je on izdvojio 70 posto svog mandata.

- Bio je to put koji bi nas danas čekao da ga nismo prešli. Spremni smo u 2014. godinu krenuti punim snagama i otvoriti prostor za ulaganja u javne projekte u vrijednosti 140 milijuna kuna te za ulaganja u privatno-javni sektor u vrijednosti od 140 milijuna eura. Ukupno je to vrijednost ulaganja od više od milijardu kuna, kazao je Runko.

Za uspješno obavljeni posao pohvalio je općinske djelatnike i vijećnike, koji su ga gotovo jednoglasno podržavali u njegovim prijedlozima.

- Mišljenja sam da je realizacija ovih projekata moguća samo u zajedništvu svih političkih opcija u općini pa smo odlučili podržati aktualnog načelnika i zamjenika kao i do sada, kazao je Uravić.

- Stranka smo projekata i zato smo pristupili koaliciji. Zajednički možemo puno više doprinijeti razvoju općine, kaže Nensi Runko.

Rabar je izjavio da su umirovljenici podržavali izradu projekata i vjeruju da će koalicija imati snage realizirati ih. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter