Valdet Xhaka optužen za deset kaznenih djela

Valdet Xhaka (Arhiva)
Valdet Xhaka (Arhiva)

Nakon provedene istrage, pulsko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je Općinskom sudu u Puli optužnicu protiv troje hrvatskih državljana - Valdeta Xhake (56) iz Pule, Lidije Fištrović (51) iz Valbandona te Valtera Macana (67) iz Pule. Xhaku odvjetništvo tereti za ukupno deset kaznenih djela iz domene zloporabe opojne droge, Macana za pomaganje u neovlaštenoj prodaji i prometu drogama, dok je Fištrović optužena za pomaganje u neovlaštenoj prodaji i prometu drogama te za kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Valdetu Xhaki je na prijedlog Državnog odvjetništva produljeno zadržavanje u istražnom centru u kojem se nalazi od 23. kolovoza ove godine. Na Općinskom sudu u Puli jučer doznajemo da optužnica još nije pravomoćna.

Paracetamol stigao iz Trsta

Iz optužnice koju je pulsko Općinsko državno odvjetništvo objavilo na internetskoj stranici ne navodeći identitet optuženika, proizlazi da se Valdet Xhaka tereti da je 23. ožujka ove godine u cilju dobave tvari za povećanje mase heroina u vozilo spremio dvije vrećice s 46,41 kilograma mješavine lijeka paracetamola i kofeina te uputio Lidiju Fištrović da tu tvar preveze u Hrvatsku. Neslužbeno doznajemo da je Fištrović paracetamol preuzela zajedno s Xhakom u Trstu od jedne osobe te ga unijela u zemlju svojim automobilom preko graničnog prijelaza Kaštel. Zbog toga odvjetništvo tereti Fištrović za pomaganje Xhaki.

Valdeta Xhaku se tereti i da je 6. svibnja ove godine na području općine Medulin dvojici hrvatskih državljana neovlašteno prodao zasad neutvrđenu, veću, količinu heroina kojeg su dvojica kupaca pomiješala sa smjesom paracetamola i tako dobili ukupno 2.137,33 grama droge. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter