Valdes teško ozlijeđen, propušta SP u Brazilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vratar španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Victor Valdes teško je ozlijedio koljeno u ligaškom ogledu protiv Celte i sigurno će propustiti predstojeće svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Valdesu su u 23. minuti utakmice popucali prednji križni ligamenti i već ovoga tjedna će biti operiran. Po prvim prognozama pauzirat će između šest i osam mjeseci.

Valdes je stradao u najgori mogući trenutak, jer će na koncu ove sezone ostati bez kluba. Već ranije 32-godišnji vratar je objavio da na koncu ove sezone napušta Camp Nou. Nagađalo se da će preseliti u Manchester City ili Arsenal, no sada je njegov transfer na Otok došao pod znak pitanja.

Premda su u klubu pokazali veliku brigu za Valdesa, španjolski Sport je objavio da vodstvo katalonskog kluba ne planira Valdesu ponuditi nastavak ugovora.

"Jedino što možemo je pružiti Valdesu punu podršku u ovim teškim trenucima", poručio je sportski direktor Barce Andoni Zubizarreta. Valdes je na vratima Barcelone upisao 535 nastupa osvojivši 21 trofej pri čemu tri Lige prvaka i šest naslova španjolskog prvaka. Za španjolsku reprezentaciju je branio 20 puta, a bio je član "furije" koja je 2010. osvojila svjetski te dvije godine kasnije i europski naslov. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter