Valdebek: Počinje izgradnja igrališta

(Arhiva)
(Arhiva)

Boćalište, igralište za košarku, odbojku i badminton, igralište za mali nogomet, dječje igralište s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđeni prostor za pse, biciklističko-pješačke staze, teren za stolni tenis te prateća oprema i infrastruktura sadržaji su budućeg multifunkcionalnog sportsko/dječjeg igrališta u Valdebeku u kojima će sve generacije moći uživati već za svibanjske ili lipanjske dane sljedeće godine. Početak radova predviđen je krajem sljedećeg tjedna za što su u programu gradnje osigurana proračunska sredstva.

Po provedenom postupku javne nabave za radove, s najpovoljnijim ponuditeljem - zajednica ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb, potpisan je Okvirni sporazum ukupne vrijednosti 4,55 milijuna kuna (s PDV-om). Rok dovršetka izgradnje multifunkcionalnog igrališta te pristupne prometnice do njega, uključujući parkiralište, je 150 radnih dana. S obzirom na osigurana sredstva u 2015. godini, sa zajednicom ponuditelja potpisan je Ugovor I o izvođenju radova, dakle prve faze, ukupne vrijednosti 2,35 milijuna kuna (s PDV-om) s rokom izvođenja od 75 radnih dana.

Prostor od deset tisuća kvadrata sadržajno će u potpunosti zadovoljiti sportsko-rekreacijske afinitete građana i, uz postojeće uređene zelene površine i gradske parkove obnovljene dječjim igralima, pružiti mjesto za druženje, zabavu i sportske aktivnosti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter