Valdebek: Boćarski dom postao dom obijesne mladeži

Ostaci noćnih pijanki ispred doma u Valdebeku
Ostaci noćnih pijanki ispred doma u Valdebeku

Napušteni objekt boćarskog kluba na igralištu u Valdebeku u Ulici Jasne Crnobori problem je žitelja tog dijela Valdebeka otkad je postao, kako nam sami kažu, dom pijanaca, narkomana i obijesne lokalne mladeži, djece od 14, 15 godina, koja buče od jutra do sutra, a prljavština, lomljava, razbijene boce i smrad postaju njihova svakodnevica.

Kako ističe čitatelj, djelatnici Herculanee su prostor i okoliš nekoliko puta čistili, ali se "podstanari" svaki puta vraćaju, dovlače namještaj i zagorčavaju život stanovnicima ovog dijela Valdebeka.

"Boćarski klub je imao svoju kućicu koja je napuštena kada se boćarski klub ugasio. Kućica je bila zatvorena, ali nakon nekog vremena u nju je provaljeno i tu počinju problemi nas žitelja ovog dijela Valdebeka. Buka doslovno od jutra do sutra, prljavšina, lomljava, razbijene boce i smrad postaju naša svakodnevica. Možete zamisliti kako se osjeća čovjek kada vam se mala kćerkica probudi usred noći plačući da ne može spavati od silne buke.

Zvali smo i policiju nebrojeno puta, ali kada policija dođe ili se razbježe ili, kada policija ode, iz inata udare još jače u viku i galamu. Od zadnjeg čišćenja prošle zime bili smo u relativnom miru, ali ovih je dana ponovo počelo 'useljavanje'. Donijeti su neki stari kaučevi, klupice, a eto upravo montiraju i vrata. Ponavlja se priča', ispričali su nam žitelji i dodali da je, na žalost, izostala očekivana reakcija MO-a Valdebek na cijelu ovu priču.

Stoga su stanovnici s problemom upoznali komunalno redarstvo i pročelnika Damira Prhata, koji su reagirali, ali se "podstanari" vrlo brzo ponovno vrate.

- Intervenirali smo i kompletno uredili i počistili područje. Ispraznili objekt od smeća i osigurali ga, ali smo dobili dojavu da je ponovno u njega provaljeno. Stoga su komunalni redari ponovno izašli na teren, s predsjednikom Mjesnog odbora vidjeli što nam je učiniti i koje mjere poduzeti da se to ne ponavlja, kaže Damir Prhat, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, koji ističe da su gradske službe zatvorile sve otvore u objekt, ali su oni provaljeni pa su ponovno poduzete mjere da se to više ne događa.

- Pokušat ćemo kontrolirati situaciju na terenu dok ne počne izgradnja novog multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku koji je u planu za ovu godinu, zaključuje pročelnik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter