Valdebek: 24 stana četiri godine zjape prazna


Još krajem 2009. godine u Valdebeku su izgrađene dvije zgrade s ukupno 24 stana, u svakoj po 12, za državne i lokalne službenike i namještenike. Kvalitetni stanovi izgrađeni su na državnom zemljištu koje je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika otkupio za 900 tisuća kuna, a ukupno je u gradnju uloženo 16 milijuna kuna. Nadležni kažu da prodaja "ne ide".

Unatoč nastojanjima Sindikata za iznalaženjem najboljih rješenja i u tom smislu pokušajima pregovaranja s bankama u namjeri da pomognu svojim članovima pri kupnji ovih stanova, pomaka još uvijek nema.

- Stanovi još nisu prodani. Mnogi su bili zainteresirani za najam, ali na to se nismo mogli odlučiti. Zgrade i stanovi su redovito održavani, kao i zelenilo oko zgrada. Razmatramo još uvijek sve opcije, ali ne u smislu da se zgrade daju u najam, jer bi na taj način mi i dalje bili vlasnici, te bi morali održavati nekretnine. U obzir dolazi jedino prodaja, a razmišljamo i o prenamjenama, veli Denis Buršić, županijski povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Isto nam je potvrdio i predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske Boris Pleša.

- Kao što ni inače ne ide prodaja nekretnina, tako ne ide ni prodaja naših stanova, konstatirao je Pleša i pojasnio da s obzirom na tešku situaciju i u državnim službama, zaposlenici si ne mogu priuštiti ove stanove.

Buršić nadalje navodi kako se mora uzeti u obzir i činjenica da Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika ne može spuštati cijene nekretnina jer je u njih uloženo 16 milijuna kuna. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter