Valdaliso dobiva novi obiteljski hotel i turističko naselje

Turistički kompleks Valdaliso uskoro postaje veliko gradilište
Turistički kompleks Valdaliso uskoro postaje veliko gradilište

Slijedom činjenice da papirologija usporava najavljeni početak gradnje novog hotela Park i njemu pripadajuće moderne ACI marine i garaže za automobile, Maistra se punim snagama prebacila na sjeverni dio grada. Startalo je naime, rušenje postojećeg kampa i hotela Valdaliso, na čijem će se mjestu izgraditi novi turistički objekti, namijenjeni obiteljskom turizmu i djeci. Osim mnoštva dječjih igrališta, tri igraonice po dobnim skupinama, novi obiteljski hotel imat će i unutarnje bazene, kao i onaj vanjski upotpunjen vodopadima, rijekama i oazom.

Turistički kompleks na 2,2 hektara

Nadalje, novi će kamp i hotel raspolagati  s wellness & spa zonom, mini adrenalinskim parkom, edukativnim stazama kroz šumu kao i sa četiri ugostiteljska objekta s posebnim menijem za najmlađe, te ostalim programima koji će ga učiniti jedinstvenim na ovim prostorima.

- Što se tiče smještajnog kapaciteta, hotel će raspolagati s 280 smještajnih jedinica veličine od 28 do 47 četvornih metara u koje se može smjestiti 560 gostiju. Većina soba bit će tzv. family sobe, odnosno dvokrevetne koje su međusobno spojene vratima što olakšava komunikaciju gostiju koji odsjedaju s djecom ali im ujedno omogućava i privatnost. Sve smještajne jedinice kao i zajednički sadržaji hotela protezati će se na gotovo 22 tisuće  četvornih metara i četiri kata što će omogućavati da većina ima pogled na more i starogradsku jezgru Rovinja, pojasnila je stručna suradnica u marketingu Vanja Mohorovič.

U Maistri kažu da je ta investicija vrijedna 300 milijuna kuna dio Maistrinog investicijskog ciklus čija će ukupna vrijednost do kraja 2017. godine iznositi 4,4 milijarde kuna. Na projektu gradnje angažiran je STUDIO UP i čitavi timovi suradnika, a za gradnju Kamgrad d.o.o. Iz Zagreba.

Ulaganje od dodatnih 1,4 milijarda kuna

- Ovom investicijom Maistra iznova potvrđuje svoju privrženost razvoju vrhunskog turizma i jačanju ugleda Rovinja kao destinacije. Do 2017. godine namjeravamo u turizam uložiti dodatnih 1,4 milijarde kuna, kako bi više od 95 posto hotelskih kapaciteta bilo na razini usluge i ponude koje diktiraju proizvodi četiri i pet zvjezdica. Time će se ostvariti strateški cilj Maistre, a on je postati prepoznatljivim turističkim brendom u međunarodnim okvirima, kaže predsjednik Uprave, Tomislav Popović, dodajući i da više od polovice Maistrinog portfelja čine objekti s četiri ili pet zvjezdica, odnosno sedam tisuća kreveta u čvrstim objektima u Rovinju i Vrsaru.

- Takvi objekti zahvaljujući ponudi i kvaliteti usluge koju nude, izravno utječu na promjenu strukture gostiju u destinaciji, porastu broja dana zauzetosti, te ono što je najvažnije otvaraju prostor za produljenje sezone, a što u konačnici utječe na ukupne prihode destinacije, izjavio je Popović.

Hotel Park i dalje na čekanju zbog papira

Valja istaknuti i da je uz projekt Valdaliso najznačajnija buduća investicija izgradnja novog hotela Park koji će (a Maistra ne odustaje i obećava) biti na tržištu već 2017. godine. Što se pak tiče samog Valdalisa, njegova povijest počinje 1975. godine kada je napravljena depandansa sa 168 soba, dok je istoimeni hotel s 127 soba izgrađen pet godina kasnije. U novom ruhu, s mnoštvom različitog sadržaja kamp i hotel otvorit će vrata početkom slijedeće turističke sezone.

Po svemu sudeći ranije najavljeno rušenje, a potom gradnja novog/starog hotela Park neće započeti koncem godine. Neslužbeno, zapelo je na papirologiji, odnosno kako je to predsjednik Uprave Maistre, Tomislav Popović objasnio na netom održanoj Weekend Mediji, na sporosti birokracije.

- Kad govorimo o hotelu Park, valja napomenuti da se radi o investiciji čiji je red veličine 60 milijuna kuna, što nije mala stvar. Ovaj veliki projekt je trebao s radovima započeti koncem ove godine. Cjelokupni projekt, koji je vrlo opsežan i zahtjevan, smo predali u siječnju ove godine, a odgovor smo dobili u srpnju ove godine. Prvi zajednički sastanak realiziran je u rujnu i ilustrirao je sporost birokratskog aparata i razloga planiranog "kašnjenja" ove naše investicije, izjavio je Popović. (Piše Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter