Valcer u naručju Johnnyja Deppa


I dok žene u posljednjoj noći, onoj najsvečanijoj u godini teško, i da hoće, mogu pogriješiti obuku li malu crnu (ups' crvenu haljinu) s muškarcima je silvestrovska scena drugačija. U pravilu manje paničare (ne govorimo o metro i kaj god muškarcima),  jer su itekako svjesni da oni nikad i nikako ne mogu pogriješiti. A i kada griješe - mudre žene šute o tome, pa se o svemu i manje piše. Dakle, svakom pravom Muškarcu "sve dobro stoji". Oni, mlađi u kariranoj košulji i trapericama u najluđoj noći u godini itekako mogu biti atraktivni, baš kao i onaj "klasik" u odjelu. Stepenica više, uvijek je smoking.

Razgovarajući s prijateljicama o muškoj modi i o tome što je trenutno in za Novu godinu devedeset i devet posto njih vele da pojma nemaju i kao ono ma' sve se nosi - od leptir crvene mašne ili  kravate pa sve do onog najsvečarskijeg detalja "dobro nabumbanog  novčanika" pa za modu ionako nema zime. Jedna, doduše mlađa, odvaži se pa kaže :"Moj će dragi "nositi" samo i isključivo Johnny Deppa?"

- Sorry, koga to?!

- Ma draga, novi  muški parfem "Sauvage" i ništa više.

- Aaaaa…klimam i slažem se (misleći na izgled Pirata s Kariba).

Dakle, od mode i ove se godine nose mirišljave kapi. A i moda kod  izbora mirisa ništa nije manje atraktivna (i promjenjiva) kao uostalom i kod tkanina i krojeva. Dapače, i podjednako je skupa i ekskluzivna pa pogoditi pravi parfem, koji svojim mirisom odgovara vašem muškarcu nije lagan posao. U moru raznoraznih lako se izgubiti. Stoga i upitah kompetentne prodavačice što se ove sezone nosi?

- Od Sauvagea, preko 1 Million Dollar, Cerimonije, Cavallija, Krizijea,  Givenchyja, Onyxa , 212 VIP i drugih pojasni žena u dahu, pa vidjevši da ih ne znah ni ponoviti, reče smirenijim tonom nosi se sve, a kad ih kupujete među osnovnim pravilima je to da odabir parfema mora biti u skladu s vašim stilom odijevanja i osobnosti. Stoga, najvažnije je da ga ne kupujete zato što je lijepo mirisao na nekom drugom, već zato što se vi ugodno osjećate dok ga nosite. Parfem naime, treba popraviti raspoloženje.

Stoga, drage moje ako već vaš muškarac sam sebi neće popraviti raspoloženje, vi mu ga možete podići. Odabirom pravog mirisa za njega, i vi u najljepšoj noći u godini, s kapljicom više na njemu možete sanjalački zaplesati bečki valcer u naručju Johnnyja Deppa. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter