Valbandon: Velemajstori od čripnje

Natjecatelji su se okušali u pripremi mesnih i ribljih jela pod pekom
Natjecatelji su se okušali u pripremi mesnih i ribljih jela pod pekom

Ekipe "Grota" iz Valbandona i "Peroj 1657" šampioni su u pripremanju mesnih, odnosno ribljih jela pod pekom, a titulu su osvojili na subotnjem desetom po redu Mediteranskom natjecanju u pripremi jela ispod čripnje, "Valbandon pod čripnjom".

Na valbandonskoj je plaži, usprkos visokim temperaturama, svoje vještine u pečenju raznovrsnih jela u posudama od gize prekrivenim žarom pokazalo 25 ekipa iz južne Istre, a ocjenjivali su ih kuhar Andrej Licul, dugogodišnja sudionica ove manifestacije Gordana Juran i predsjednica KUD-a Ulika iz Fažane Tamara Puja.

Drugo mjesto u pripremanju mesnih jela pod čripnjom pripalo je također Valbandoncima, okupljenima u ekipu Pičuljan, a treće ekipi pizzerije Cvrčak iz Valdebeka.

U pripremanju riblje čripnje drugo je mjesto osvojila ekipa 119. brigada, a treće ekipa Optimist, dok su posebne nagrade za kontinuirano sudjelovanje na ovoj manifestaciji od samog njenog početka uručene ekipi Valmada i ekipi Peroj 1657.

Mnoštvo posjetitelja pohrlilo je za stolove ekipa nestrpljivo iščekujući da jela budu gotova kako bi se osladili mesom, ribom ili hobotnicom uz neizostavan prilog od povrća pripravljenim, po nekima, na najbolji postojeći način.

Dok su se čripnje pripremale, posjetitelji su s velikim zanimanjem pratili dvojicu majstora, Krunoslava Oreškog i Dariana Urdiha koji su nožićima rezbarili lubenice i izlagali prava mala umjetnička djela. Lubenicama i ražnjićima od voća posjetitelji su se mogli i zasladiti, kao i okrijepiti slatkom voćnom delicijom - sangrijom. Valbandonska se fešta nastavila do kasno u noć uz Duo Magnolija, a začinjena je i kasnovečernjim vatrometom. (Zapisala i snimila Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter