Valbandon u srcu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U subotu se u Valbandonu, u ulici Lavanda, sedmi put održala već tradicionalna fešta pod nazivom "Valbandon u srcu".

Program je započeo prigodnim kreativnim radionicama vrijednih mališana Dječjeg vrtića "More" iz Valbandona koji su s tetama izrađivali glinena srca i srca od tijesta te punili vrećice s lavandom koji su sami uzgojili u svom vrtiću.

Kad je pala noć uslijedio je i zabavni program i ples do kasnih večernjih sati, u kojem su sudjelovale već nezaobilazne domaće glazbene snage Vesna Nežić-Ružić, Erik Balija i "Anelidi", a kojima su ovom prigodom od strane načelnica Općine Fažana uručene i zahvalnice što na fešti nastupaju jubilarnu, petu godinu.

- Obzirom da Valbandon nema nekakav trg, rodila se ideja da se druženje za stanovnike i njihove goste održi u najdužoj ulici, ulici Lavanda koje prolazi srcem mjesta, otuda i naziv Valbandon u srcu, pojasnio nam je Mitar Gavočanov, koordinator za kulturu i sport Općine Fažana dodajući kako se ovo mjesto svakim danom sve više širi i sada već ima oko 1.800 stalnih stanovnika.

Također, naveo nam je kako je u planu da i Valbandon uskoro dobije svoj trg, svojevrsno mjesto za druženje i okupljanje, a koji će se vjerojatno raditi kod nogometnog igrališta. (B. P.)




Podijeli: Facebook Twiter