Valbandon: Mjesec dana bez telefona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valbandonska obitelj iz Ulice Kuntrada ostala je prije više od mjesec dana bez telefonske linije. Pocetkom kolovoza došlo je do kvara nakon udara groma i dosad linija nije profunkcionirala.

Kako kaže citateljica koja se obratila našoj redakciji, prijavila je kvar T-Comovoj službi za korisnike dan poslije, 6. kolovoza, no do jucer im telefonska linija nije proradila.

"Od tada sam zvala T-Com barem dvadesetak puta, u službi za korisnike rekli su mi samo da ce poslati požurnicu i da je otklanjanje kvara u tijeku", kaže naša citateljica.

Znak života tijekom ovih mjesec dana telefon je dao samo prije dva tjedna kad im je petnaest minuta prije ponoci stigao poziv s nepoznatog broja mobitela. Gospodin s druge strane linije rekao im je da je dobio poziv s njihovog broja nakon cega su ustanovili da su privremeno bili prikljuceni na neki drugi fiksni broj, no i to je kratko trajalo.

No, nakon 24 sata linija je opet vracena u prvobitno stanje i otad ne radi. Slicne probleme, kaže ona, ima i nekoliko stanovnika obližnje Ulice Pineta. Racun za kolovoz još nisu dobili, no boji se da ce telefonsku pretplatu ipak morati platiti.

Odgovor smo potražili u T-Comovoj službi za korisnike gdje su nam rekli da je kvar zaista prijavljen 6. kolovoza. "Ova ce smetnja biti zatvorena i ponovno ce se prijaviti taj kvar jer ce se tako brže riješiti", neodredeno su nam odgovorili. Naime, telefonska linija još nije osposobljena zbog "komplikacija u proceduri", a djelatnici ce izaci na teren i bit ce popravljena u najkracem mogucem roku, kažu u T-Comu.

Podsjetimo, o slicnom smo problemu stanovnika ovog dijela Valbandona pisali i u sijecnju, kad im takoder nakon grmljavine nije radio telefon i internet, a pristup telekomunikacijskom stupu bio je otežan zbog vode koja je ispunila valu, što je usporilo sanaciju štete.

Taj je kvar bio popravljen tek u ožujku, no sad nema jezera u Valbandonu, kaže naša citateljica, a telefonske linije opet ne rade.


Podijeli: Facebook Twiter