Valbandon: Josipović s istarskim čelnicima


U sklopu višednevnog posjeta Istri predsjednik Ivo Josipović danas se rano poslijepodne susreo s istarskim županom te istarskim gradonačelnicima i načelnicama na ručku na agroturističkom imanju "Alla Beccaccia" u Vlabandonu. Prilikom dolaska i prije razgovora s istarskim čelnicima predsjednik je dao izjavu za medije u kojoj je naglasio da je Istra brend, da Istra nosi optimizam te da je ime Istre poznato u svijetu, o čemu govore i turisti koji ovdje dolaze iz čitavog svijeta.

"Lokalna samouprava u Istri radi vrlo dobro. Želio bih da je cijela Hrvatska na toj razini, ali to nije uvijek tako. Lokalnim dužnosnicima nije lako jer ponajviše o njima ovisi kvaliteta života i visina životnog standarda svakog građanina i građanke", izjavio je.

Obraćajući se predsjedniku župan Valter Flego je rekao da je u Istri demokracija zastupljena budući da čelnici gradova i općina dolaze iz različitih političkih stranaka i opcija. Poželio je da predsjednik i dalje bude partner lokalnoj samoupravi na način kako je to dosad činio te da svojim autoritetom i radom pomogne ubrzati razvoj Istre.

"U predsjedniku imamo partnera u našim nastojanjima da općine i gradovi u svojim rukama imaju sve više ingerencija, ovlasti, ali i obaveza", naglasio je Flego. (V. KAPELOTO, foto D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter