Valbandon: Hotela na slobodnoj plaži neće biti!

Kratki obalni pojas u Valbandonu u vlasništvu Općine i neopterećen koncesijom (D. MEMEDOVIĆ)
Kratki obalni pojas u Valbandonu u vlasništvu Općine i neopterećen koncesijom (D. MEMEDOVIĆ)

Neće biti gradnje hotela na katastarskoj čestici 765/59, odnosno na općinskoj parceli uz valbandonsku plažu, niti će se takav objekt naći u bilo kojim planovima, zaključeno je na sjednici Općinskog vijeća Fažane održane u utorak. Ne samo da su strahovi od gradnje hotela na jedinoj "slobodnoj" parceli uz more otklonjeni riječima načelnice Ade Damjanac i zamjenika joj Radomira Koraća da su već ranije podnijeli primjedbe na prijedlog UPU-a Bi Village koji predviđa hotel na općinskoj parceli, nego je odluka da se na tom zemljištu neće planirati hotel unesena i u nove izmjene i dopune Prostornog plana Fažane.

Izrađivač ucrtao hotel u plan

U ponedjeljak su, podsjetimo, IDS-ovci Fažane predvođeni Ivanom Geršićem na konferenciji za novinare upozorili da UPU-om Bi Village predstavnici općine Fažana žele progurati hotel od 3.300 kvadrata na prostor parkirališta namijenjenog jedinoj općinskoj plaži, ali i restoran od 600 kvadrata uz obalu. S obzirom da je riječ o kratkom pojasu uz more, sa zelenom površinom i igralištem za djecu, na kojem se organiziraju i ljetne manifestacije, a omeđen je ogradom Bi Villagea i MUP-ovog odmarališta, vijest o planiranju hotela uzburkala je javnost, posebno mještane Valbandona. Načelnica Damjanac tog je dana djelom demantirala navode IDS-a.

Hoće li se ili neće graditi hotel na općinskoj plaži pitanje je koje je na aktualnom satu postavio nezavisni Drago Klarić.

- To je već izbačeno iz plana. Vidjet ćete za mjesec dana, kada UPU Bi Village dođe na usvajanje, da u njemu neće biti ucrtanog hotela. Izrađivač plana ga je samovoljno ucrtao u prijedlog plana, odgovorio je Korać.

- Izrađivač je na svoju ruku ubacio to u plan, a dok traje rasprava ne može se mijenjati grafički prikaz. Iz plana će se izbaciti kada budu obrađene sve pristigle primjedbe na UPU, rekla je Damjanac i ponovila da bi neozbiljno od Općine da ulaže u parkiralište i igralište za djecu na plaži, a da istovremeno planiraju prepustiti tu površinu za hotel.

Izmjene na spornoj čestici

- Tamo gradnje hotela neće biti, bila je rezolutna Damjanac. Geršića je zanimalo i da li to znači da se hotel, ali i restoran, neće ni planirati na toj površini, na što mu je načelnica odgovorila da ih neće biti ni u planu. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter