Valamar zapošljava 1.800 sezonaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripremajuci se za sezonu, vodeca hrvatska tvrtka za upravljanje turistickim kapacitetima, Grupacija Valamar, uložila je 150 milijuna kuna u obnovu hotela i u zaposlene. Premda je tvrtka oprezna u prognozama, ipak je optimisticna u ocekivanjima od predstojece sezone, stoji u priopcenju uprave nakon konferencije za novinare održane u cetvrtak u Zagrebu.

U Porecu ce krajem mjeseca biti otvoren obnovljeni hotel Neptun, koji sada s nekadašnjom depandansom Parentino cini jedinstveni smještaj Valamar Riviera s cetiri zvjezdice. Tvrtka je ove sezone poslovanje proširila na paški hotel Lunu i to su osnovna obilježja u ovogodišnjem poslovanju u kojem je booking usporen, ali je do sada u Valamaru rezervirano više od 50 posto planiranih ovogodišnjih rezervacija.

Predsjednik uprave Peter Fuchs rekao je da unatoc gospodarskoj krizi nece biti otpuštanja zaposlenih, da se, dapace, razvijaju nova radna mjesta, a Valamar ce uz 1.200 stalno zaposlenih u ovoj sezoni angažirati 1.800 sezonskih radnika.

Clan uprave Zrinko Kamber rekao je da najveci rast, odnosno udvostrucenje prihoda u ovoj godini ocekuju od kongresnog turizma, da su posebno zadovoljni rastom od 15 posto individualnih rezervacija, mahom putem interneta, dok broj najavljenih dolazaka posredstvom touroperatora stagnira.

Na konferenciji za novinare najavljeni su i novi projekti u animaciji, ali i novi dogadaji poput Valamar Jazz festivala u srpnju u Porecu.

Valamar upravlja sa 40 objekata na Jadranu, odnosno 23 hotela, osam apartmanskih naselja i devet kampova Riviere Porec, Rapca, krckog Zlatnog otoka, Dubrovnik-Babin kuka i pulske Puntižele. To je najveci turisticki portfelj pod jedinstvenom upravom u Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook Twiter