Valamar u deset godina udvostručio prihode

Domaćih turista u Valamarovim objektima u Poreču bilo ih je čak 10 posto više (S. M.)
Domaćih turista u Valamarovim objektima u Poreču bilo ih je čak 10 posto više (S. M.)

Jedna od vodećih turističkih grupacija u Hrvatskoj, Valamar, u posljednjih je deset godina gotovo udvostručila ukupni neto operativni prihod iz turističkog poslovanja. Prihod im je 2003. iznosio oko 500 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili su 923 milijuna kuna ili 12 posto više nego lani.

Noćenja su rasla za 8 posto pa su prvi put u desetogodišnjoj povijesti dosegnuli četiri milijuna noćenja odnosno u devet mjeseci ih je bilo 4,07 milijuna. Posebno su važnim istaknuli da dok su domaći turisti u ukupnom turizmu zabilježili pad, u Valamarovim objektima u Dubrovniku i Poreču bilo ih je 17 i 10 posto više.

Predsjednik Uprave Valamara Peter Fuchs takve je rezultate poslovanja ocijenio izvrsnim i rezultatom dugogodišnjeg ulaganja na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga te kvalitetnoj raspodjeli kanala prodaje, upravljanja prihodima, ali i ciljane promocije.

Ulaganja će nastaviti i dalje, jedan od prioriteta bit će projekti energetske učinkovitosti, a ukupno će u 2013. uložiti oko 170 milijuna kuna, pri čemu će najveća investicija, od 60 milijuna kuna, biti u obnovu hotela Valamar Sanfior i apartmana Lanterna u Rapcu. U idućoj godini Fuchs očekuje poboljšanje poslovanja u predsezoni, kao i da će cjelogodišnje poslovanje hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, u kojem se i održavaju DHT, donijeti dobre rezultate. Očekuje i rješavanje situacije oko turističkog zemljišta, koja koči daljnja ulaganja u razvoj kampova, a vjeruje u efekte smanjenja stope PDV-a iduće godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter