Valamar Riviera u Rabac ulaže 430 milijuna kuna

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Porečki hotelski div Valamar Riviera u 2017. godini planira otvorenje Family Life Bellevue Resort u Rapcu u koji namjerava uložiti 196 milijuna kuna. Tu je odluku na ovotjednoj sjednici donio njihov nadzorni odbor. U Valamar Rivijeri pojašnjavaju da će se ovom investicijom  podići kvaliteta i broj smještajnih jedinica od četiri zvjezdice te kreirati brojni novi vodeni, obiteljski, ugostiteljski i sportski, sadržaji. Nadzorni odbor također je odobrio potpisivanje ugovora o trogodišnjoj poslovnoj suradnji s vodećim svjetskim turističkim operatorima TUI Northern Europe, TUI UK i TUI Nordic Holding, u sklopu koje bi Family Life Bellevue Resort u Rapcu 2017. godine postao prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj.

- Projekt Family Life Bellevue Resort dio je strateškog razvojnog plana destinacije Rabac u jednu od vodećih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj. Valamar Riviera u destinaciju Rabac do 2018. godine planira uložiti ukupno 430 milijuna kuna s ciljem repozicioniranja portfelja na četiri zvjezdice i stvaranja ponude i doživljaja visoke dodane vrijednosti, priopćuju iz Valamar Riviere.

Ove godine Valamar Riviera u Istri najviše ulaže u kamp Lanterna u Taru kojeg će također podignuti na četiri zvjezdice. Ta se investicija kreće oko 80 milijuna kuna, a njome će proširiti ponudu glamping šatora, uredit će vodeni park za djecu, novo tematsko naselje mobilnih kućica, vanjski bazeni te plaže.

Inače, prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. godinu, Valamar Riviera ostvarila je ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 1.294 milijuna kuna, što je povećanje od 18 posto, odnosno 197 milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu. Valamar Riviera u prošloj godini ostvarila je EBITDA-u (dobit prije kamata i amortizacije) u iznosu od 423 milijuna kuna, zabilježivši time porast od 49 posto, odnosno 139 milijuna kuna više u odnosu na prethodnu godinu. Na razini Valamara najjači rast prihoda od čak 24 posto ostvaren je u segmentu hotela i ljetovališta od 4 i 5 zvjezdica što je, tvrde,  u najvećoj mjeri rezultat uspješne realizacije značajnih ulaganja u repozicioniranje portfelja u više kategorije u proteklih nekoliko godina. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter