Valamar Riviera prva kompanija nagrađena s Ponosom Hrvatske

Ivana Budin Arhanic
Ivana Budin Arhanic

Vodećoj domaćoj turističkoj kompaniji, porečkoj Valamar Rivijeri, krajem proteklog tjedna je dodijeljena nagrada Ponos Hrvatske za humanitarni program Tisuću dana na Jadranskom moru, kojim Valamar osigurava besplatna ljetovanja za djecu bez roditeljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te djecu s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama. Tisuću dana na Jadranskom moru provodi se treću godinu i do sada je u Valamarovim objektima besplatno ljetovalo više od tisuću djece.

- Za veliku većinu djece koja su u okviru programa Tisuću dana na Jadranu boravila u Valamaru, ovo je bio prvi susret s morem, prvo ljetovanje i prvi boravak u hotelu. Djeca su neizmjerno oduševljena ovim iskustvom i njihova pozitivna energija se višestruko vraća svim zaposlenicima u hotelu, kao i svima koji su uključeni u ovaj projekt. Reakcije oduševljenja i pozitivne energije ove djece trebale bi sve nas koji radimo u turizmu motivirati da omogućimo da u Hrvatskoj nema djece koja nikada nisu bila na moru, istaknula je na svečanoj dodjeli nagrade Ponos Hrvatske, Ivana Budin Arhanić, predsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Rivijere.

Tisuću dana na Jadranskom moru treću se godinu za redom provodi putem javnog natječaja, kojim se na sudjelovanje pozivaju sve javne institucije, ustanove i registrirane udruge koje rade s djecom. Prednost imaju djeca koja još nikada nisu bila na moru, a boravak djece realizira se u pred i posezoni u Valamarovim objektima s tri ili četiri zvjezdice u Poreču, Rapcu, Krku i Dubrovniku. Djeca su svih uzrasta; od godinu dana do 18 godina, a posebnu vrijednost ovom programu daju zaposlenici Valamara, koji u nizu sportskih i zabavno-animacijskih aktivnosti sudjeluju volonterski kako bi djeci osigurali nezaboravan boravak u Valamarovim objektima.

Najveća domaća turistička kompanija Valamar Riviera prva je kompanija koja je nagrađena nagradom Ponos Hrvatske, kojom dvanaestu godinu za redom građani nagrađuju najhumanitarnija djela svojih sugrađana. (I. AHMIČEVIĆ)

 

Ivana Budin Arhanić


Podijeli: Facebook Twiter