Valamar Riviera preuzela Hotele Baška na Krku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turistička kompanija Valamar Riviera sklopila je kupoprodajne ugovore kojima stječe većinski udio u tri društva s ograničenom odgovornošću, Baškaturist, Mirta Bašćanska i Vala Bašćanska u čijem je vlasništvu ukupno 83,82 posto dionica Hotela Baška d.d. iz Baške s otoka Krka, izvijestili su u četvrtak iz Valamara dodajući da su te ugovore sklopili 10. lipnja.

"Isplatom ugovorene kupoprodajne cijene Valamar Riviera steći će 96,84 posto udjela u društvu Baškaturist d.o.o., 91,24 posto udjela u društvu Mirta Bašćanska d.o.o. i 99,67 posto udjela u društvu Vala Bašćanska d.o.o. i to za ukupno 23,2 milijuna eura, a zatvaranje transakcije očekuje se do kraja lipnja", ističu iz Valamara.

Novi predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin izrazio je zadovoljstvo tom akvizicijom ističući kako je Baška na Krku jedna od najatraktivnijih i najkvalitetnijih destinacija na Kvarneru.

"Zaposlenici Hotela Baška i do sada su odlično vodili kompaniju te sam siguran da će zajedno s Valamarom nastaviti uspješno razvijati Bašku, a jedna od ključnih aktivnosti u nadolazećem razdoblju bit će planiranje i razrada budućih ulaganja u Bašku te razvoj cjelokupne destinacije Krk gdje je Valamar kroz ovu akviziciju preuzeo vodeću poziciju", istaknuo je Kukurin. Hotele Baška čini hotel Corinthia s 431 smještajnom jedinicom, hotel Zvonimir s 85, Atrium i Adria s 92 smještajne jedinice te dva kampa s ukupnim kapacitetima za gotovo 3.000 gostiju. Valamar je na otoku Krku prisutan i poslovno aktivan kroz objekte i sadržaje nekadašnje tvrtke Zlatni otok, odnosno hotel Valamar Koralj te kampove Ježevac, Krk i Škrila u koje je u proteklih deset godina uloženo oko 150 milijuna kuna. Iz Valamara poručuju da je poslovni model i turistička imovina tvrtke Hoteli Baška izrazito kompatibilna sa sadašnjim portfeljom Valamara na otoku Krku te predstavljaju okrupnjavanje destinacije u kojoj je Valamar do sada ostvarivao dobre rezultate i visoke stope povrata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter