Valamar Riviera: Nadzorni odbor za 2017. odobrio investicije od 873 milijuna kuna

Girandella Valamar Rabac
Girandella Valamar Rabac

Najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera zbog dobrog bukinga podigla je procjenu prihoda za ovu godinu, te sada očekuje da će ostvariti između 1,47 i 1,48 milijardi kuna, što bi bilo između 12,8 i 14 posto više nego u istom razdoblju 2015., najavili su iz Valamara. 

Uslijed pojačanog bukinga u zadnjem tromjesečju ove godine i temeljem dosad ostvarenih rezultata, Valamar je revidirao svoja prvobitna očekivanja ukupnih konsolidiranih prihoda za 2016., koja su se kretala u rasponu od 1,46 do 1,47 milijardi kuna, na sadašnjih 1,47 do 1,48 milijarde kuna. Ako se to ostvari, bit će to porast od 12,8 do 14 posto u odnosu na 2015., a veća očekivanja objasnili su pojačanim bukingom i ostvarenim rezultatima u dosadašnjem dijelu godine. 

"Veća očekivanja temeljimo na ostvarenim rezultatima u prvih deset mjeseci ove godine i ostvarenim poslovnim prihodima zaključno s 20. studenim, kao i stanjem bukinga, izostanku negativnih posljedica rizika i na trenutno dostupnim informacijama, sadašnjim pretpostavkama te očekivanjima i projekcijama budućih događaja", navode iz Valamara, napominjući da očekivanja nisu jamstvo budućih rezultata i podložna su budućim događajima, rizicima i neizvjesnostima, od kojih su mnogi izvan kontrole ili su trenutno nepoznati Valamaru. 

Iz Valamar Rivijere su objavili i da je sukladno prethodno objavljenom i najavljenom investicijskom ciklusu od 1,5 do 2 milijarde kuna do 2020., Nadzorni odbor za 2017. odobrio ukupne investicije od 873 milijuna kuna. Odobrene investicije odnose se u najvećem dijelu na ulaganja u objekte s četiri zvjezdice Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u Rapcu, te u kampove Lanterna u Poreču i na Krku, kao i naulaganje u podizanje konkurentnosti i kvalitete. 

Dionica Valamara u petak oko 10 sati na Zagrebačkoj burzi bila je najlikvidnija, s prometom iznad milijun kuna, a cijena joj je pala 2,87 posto, na 33,50 kuna. (H)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter