Valamar Riviera izabrala najbolje projekte za zaštitu Jadrana

Valamar, natječaj Volim Jadransko  more
Valamar, natječaj Volim Jadransko more

U okviru programa "Volimo Jadransko more" porečka hotelska kuća Valamar Riviera već treću godinu za redom provodi natječaj za donacije na koji su se ove godine mogli prijaviti projekti čišćenja plaža i podmorja od Istre i otoka Krka do Dubrovnika.

Na natječaj koji je bio otvoren od 16. travnja do 27. travnja 2016. godine, mogli su se prijaviti sportski klubovi, udruge za zaštitu okoliša, škole i druge institucije sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje rade na projektima zaštite jadranske obale i mora, priopćuju iz ove tvrtke. Novčane donacije idu Klub sportskog ribolova na moru Štinjan, porečkom jedriličarskom klubu Horizont, nogometnom klubu Rudar Labin, RK-u Mladi Rudar, udruzi za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka, DPA-u Rabac, ronilačkom klubu Dubrovnik te Jadranskom pomorskom institutu.

U Valamaru pojašnjavaju da se prilikom odabira najboljih projekata razmatralo njihovo značenje za lokalnu zajednicu te podizanje razine svijesti šire javnosti o važnosti očuvanja Jadranskog mora i priobalja. Pri odabiru posebnu su prednost imali projekti čišćenja plaža i podmorja u Poreču, Rapcu, Baškoj, Krku i Dubrovniku, kao i programi koji su uz čišćenje plaža i podmorja dodatno uključili edukativne ekološke radionice za lokalno stanovništvo, škole i širu društvenu zajednicu. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter